“Hij verrekt het om zelfs maar te leren of een studieboek voor zijn huiswerk aan te raken. Hij lijkt wel constant in eenzaam verzet. We zijn met hem naar professor Goris en later naar professor Rümke in Utrecht geweest om van hen een deskundig oordeel te horen waarom mijn kind Quillaume niet wil leren. Kan hij het niet of wil hij het om een of andere reden niet? Hun beider conclusie was, dat Q heel erg slim en wijs was, maar zich verzette tegen alles wat van hem eerloos verwacht werd. Hier hadden wij als ouders helemaal niets aan. Eerder het tegendeel van een hoopvol antwoord.”

In die tijd was hoogbegaafd nog geen wetenschappelijk erkend begrip. Ongelooflijk dat deze 2 prominente psychiaters niet tot het ware knelpunt konden doordringen en blootleggen.

Ik was inderdaad bij gezag in verzet. Op 8-jarige leeftijd werd ik een half schooljaar op mijn kostschool door een religieus monster verkracht. Vanaf die leeftijd kon niemand mij meer tot gehoorzaamheid dwingen, behalve een enkel lief dienstmeisje thuis of mijn dieren vanwege hun kwetsbaarheid. Niets slechts van te vrezen.

Radboud universiteit testte mij in 2004 in een 3 daagse IQ test. Ik bleek 148 IQ te hebben en daarna nog een dg een EQ test waarin ik gelukkig ook buiten mijn verwachting hoog scoorde.