Boeken

Nieuwe inzichten over hoogbegaafdheid

Verdiep je met de boeken op deze lijst verder in je hoogbegaafde kind. Vanuit verschillende visies geven deze boeken handvatten voor thuis en in het onderwijs.

Verdiep je met de boeken op deze lijst in je eigen hoogbegaafdheid. Bijvoorbeeld omdat je daar net achter bent gekomen en op zoek bent naar hoe je jouw hoogbegaafdheid wilt gaan invullen op een manier die bij jou past.

Ben je hoogbegaafd in combinatie met wat anders? Bijvoorbeeld in combinatie met autisme, AD(H)D of dyslexie? Of twijfel je aan je “diagnose” en heb je daar vragen over? Deze boeken gaan over hoogbegaafdheid in combinatie met nog wat anders.

Doordat je als hoogbegaafde afwijkt van vele (on)geschreven normen, leef je anders. Je ervaart intens en overziet veel. Daarom ga je anders om met levenssituaties. Hoe? Deze boeken, hoewel niet alleen gericht op hoogbegaafden, zijn van harte aanbevolen.

Ongeveer 1 op de 15 hoogbegaafden is uitzonderlijk of extreem hoogbegaafd. Als uitzonderlijk begaafde ben je weer heel anders en heb je andere, zeer uiteenlopende behoeften in het onderwijs, carrière en leven. Deze boeken tasten de wereld van uitzonderlijke begaafdheid af.