Kaartenset

Hoe ben je hoogbegaafd?

Aan hoogbegaafdheid kleven veel stigma’s, vooroordelen en stereotyperingen. Dat er niet één heldere definitie van hoogbegaafdheid is, helpt mensen niet om het beter te begrijpen. Daarom willen we je met de kaartenset Hoe ben je hoogbegaafd? een hulpmiddel geven om het gesprek met elkaar aan te gaan. Denk daarbij aan je familie, vrienden, collega’s, mede-studenten of klasgenoten.

Het gesprek aangaan over hoogbegaafdheid

Hieronder kun je de kaartenset Hoe ben je hoogbegaafd? downloaden. Deze set is ontwikkeld naar aanleiding van een make-a-thonsessie die we in januari 2023 georganiseerd hebben.

Met deze kaartenset kun je in jouw omgeving het gesprek aangaan over hoogbegaafdheid, over je snelle brein, om meer inzicht en begrip te krijgen bij wat hoogbegaafdheid is.

Waarin zijn jullie wel en niet anders? Welke alledaagse dingen helpen je? Wat is een talent en hoe heb je daar profijt van?

De kaartenset is gratis te downloaden en gebruiken. Als je de kaartenset gebruikt, deelt of ernaar verwijst, waarderen we het dat je onze stichting erbij vermeldt. Knip de kaarten zelf uit. Veel plezier!