Steun ons fotoproject

Papieren Tijgers

Met subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is het fotomagazine Papieren Tijgers ontwikkeld. Een fotomagazine met daarin 30 portretten en verhalen van hoogbegaafde kinderen en jongeren.

Drukken en verspreiden

Met de subsidie van het ministerie kunnen we het fotomagazine ontwikkelen en online verspreiden. Echter, onze grootste wens is, dit magazine ook daadwerkelijk te drukken en verspreiden waarmee we de impact en zichtbaarheid van dit project nog veel meer vergroten. Dit magazine wordt dan namelijk verspreid onder alle basisscholen van Nederland, het middelbaar en hoger onderwijs inclusief het mbo. Ook verspreiden we het onder samenwerkingsverbanden, gemeenten en overheden en in de zorg.

Crowdfunding via voordekunst

Om het drukken en verspreiden mogelijk te maken, zijn we een crowdfunding gestart via het platform voordekunst. Hier kun je doneren, kiezen voor een bepaalde tegenprestatie en direct bekijken hoe ver we zijn met de campagne.

Met uw donatie kunnen we Papieren Tijgers fysiek drukken en verspreiden en zo heel veel hoogbegaafden steunen in het onderwijs en in de zorg!Doneer link volgt zo snel mogelijk

Papieren Tijgers

Hoogbegaafde kinderen en jongeren zijn Papieren Tijgers; mooi en zeldzaam, sterk met veelzijdige talenten en tegelijkertijd bedreigd in de kansen om volledig tot ontwikkeling te kunnen komen.

Fotomagazine

Met het fotomagazine Papieren Tijgers willen we bewustwording rondom hoogbegaafdheid vergroten en benadrukken hoe divers hoogbegaafdheid eruit kan zien. Een magazine met hoogbegaafden van verschillende leeftijden, achtergronden en met verschillende onderwijsverhalen. We willen hiermee stereotyperingen van hoogbegaafdheid doorbreken en de passendheid van het huidige onderwijs aan hoogbegaafden onder de aandacht brengen.

Waarom het magazine Papieren Tijgers nodig is

  • We laten zien dat er voor veel hoogbegaafden geen ‘one size fits all’-oplossing in het onderwijs is;

  • We geven hoogbegaafde kinderen een gezicht inclusief hun dromen en wensen;

  • We stimuleren bewustwording over hoogbegaafdheid;

  • Vooroordelen over hoogbegaafdheid staan een eerlijke kans en ontwikkeling in de weg;

  • (Hoog)begaafde kinderen vertegenwoordigen een heel grote groep;

  • ‘Hoogbegaafdheid’ is niet de nieuwste trend, we geven een inkijk in hoe het eruit kan zien;

  • Beleidsmakers, mensen werkzaam in en om het onderwijs en de zorgverlening laten wij zien om wĂ­e het gaat en met welke uitdagingen ze dagelijks te maken hebben.

Over fotograaf Iris van ’t Riet

Iris van ’t Riet is de fotograaf van het al veel geprezen fotoproject Kinderen van het onderwijs.

Zij onderscheidt zich door haar verstillende, schilderachtige portretten. Door te kijken naar de persoon zonder maskers komt een stuk essentie naar boven in het portret.

Naast zakelijke en particuliere portretseries voert zij maatschappelijk betrokken fotoprojecten uit. Hierin onderzoekt zij de dunne lijn tussen boodschap en esthetiek.

Over de Werkgroep Onderwijs

Verandering van het onderwijs is nodig. Daar maken wij ons hard voor. Ieder kind heeft recht op onderwijs dat voldoet aan de ontwikkel- leer en ondersteuningsbehoefte van het individuele kind (Kinderrechtenverdrag Artikel 28).

De Werkgroep Onderwijs roept de overheid op om het recht op onderwijs na te leven, opdat elk hoogbegaafd kind van (passend) onderwijs zal worden voorzien.

Ook zetten wij ons in voor emancipatie en een positieve beeldvorming van deze leerlingen en studenten. Wij willen dat er gekeken wordt naar de kinderen zelf, naar wat zij nodig hebben hoe zij zich evenwichtig kunnen ontwikkelen. Hun eigen stem telt hierbij!

Niet de kinderen in het systeem laten passen, maar het systeem om het kind heen laten passen: dat is waar wij ons voor inzetten.

Door de overweldigende hoeveelheid aandacht – teweeggebracht door ouders, jongeren en andere ouderinitiatieven, instanties en partijen – bundelt Stichting Hoogbegaafd! al deze krachten in de Werkgroep Onderwijs.

De Werkgroep Onderwijs is, mede dankzij de waardevolle aanvulling van jongeren, een gesprekspartner voor (klankbord)bijeenkomsten van schoolbesturen, instanties, samenwerkingsverbanden, gemeentes, politiek en meer!