Op zaterdag 13 april organiseert Stichting Hoogbegaafd! het dagsymposium

Ruimte voor hoogbegaafdheid

Vol!

Op zaterdag 13 april organiseert Stichting Hoogbegaafd! voor de derde keer een symposium over en voor hoogbegaafden. Op deze dag is er letterlijk en figuurlijk alle ruimte voor hoogbegaafdheid. Op een schitterend landgoed midden in de bossen van Doorn is er ruimte om samen te zijn en elkaar te ontmoeten, om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen, om hoogbegaafd te wandelen en vooral om te zijn wie je bent!

Dit jaar is er meer ruimte voor ontmoeting en netwerken, en bieden wij inspiratiesessies om ervaringen op te doen. Daarnaast ontmoet je inspirerende sprekers en heleboel gelijkgestemden. De dag wordt rond 17 uur afgesloten met een borrel, maar van de ervaring geniet je levenslang! Ontmoeten we jou ook op ons symposium, samen met anderen uit heel Nederland en Vlaanderen?

Dit is het dagprogramma

09.30 – 10.15 Ontvangst en inschrijving

10.15 – 12.15 Plenaire zaal met Rianne van de Ven en Micha Hamel

12.15 – 13.00 Lunch en mogelijkheid tot netwerken

13.00 – 13.45 Plenaire zaal met Broedplaats Jongeren

14.00 – 14.45 Inspiratiesessies Ronde 1

15.00 – 15.45 Inspiratiesessies Ronde 2

16.00 – 17.00 Plenaire zaal met Saskia Schepers

17.00 – 18.00 Borrel vol gezelligheid

Laat je inspireren door deze sprekers

Rianne van de Ven

Coach, auteur, docent, spreker en trainer

Keynotespreker

Hoogbegaafdheid en ruimte

Rianne van de Ven (1971) is coach voor hoogbegaafde volwassenen, auteur, docent, spreker, trainer. Ze is één van de pioniers op het gebied van kennis verzamelen over hoogbegaafdheid bij volwassenen en mede-auteur van de bestseller Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in. Van 2013 tot 2020 was zij voorzitter van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV).

Naast het bedrijf waar vanuit ze haar coaching en trainingsactiviteiten onderneemt, richtte ze in 2017 de social enterprise Hoogbegaafd in Bedrijf op. Met vier interne medewerkers en een team van meer dan 20 freelance coaches verzorgt zij daar re-integratiedienstverlening, ook voor klanten van het UWV, loopbaancoaching, trainingen en advies voor en over hoogbegaafden in relatie tot werk.

Haar laatste boek (2021) is Hoogbegaafd in praktijk: Het versterken van persoonlijk leiderschap bij hoogbegaafde volwassenen. Het is ook in het Engels uitgegeven en wordt wereldwijd door hoogbegaafden en professionals die hen begeleiden, gelezen en geprezen.

Tijdens het symposium van Stichting Hoogbegaafd! zal zij een plenaire lezing verzorgen over hoogbegaafdheid en ruimte.

Micha Hamel

Componist, dichter en onderzoeker

Foto door Janita Sassen

Keynotespreker

Betekenisvolle verbondenheid

Bijzondere talenten hebben is fijn en natuurlijk ook lastig, maar uiteindelijk gaat het erom wat je ermee doet.

Onze maatschappij kraakt immers van problemen die om fantasievolle, doordachte en positieve oplossingen vragen.

Een hoogbegaafde is bij uitstek iemand die een kritische positie in kan nemen en vanuit die verantwoordelijkheid kan handelen. In zijn sessie verkent Micha Hamel het speelveld van mogelijkheden om de wereld tegemoet te treden, met als doel deze te vertalen naar betekenisvolle verbondenheid met al dat ons omringt.

Saskia Schepers

Consultant leiderschaps- en teamontwikkeling en expert neurodiversiteit

Keynotespreker

Ruimte voor je brein op de werkvloer

Saskia Schepers is consultant leiderschaps- en teamontwikkeling en expert op het gebied van neurodiversiteit. Ze is een creatieve geest die met haar jarenlange HR-ervaring en achtergrond in Organisatiewetenschappen lezingen, workshops en masterclasses geeft over neurodiversiteit op de werkvloer.

Ze is auteur van de bestseller Als alle breinen werken. Een boek dat ze schreef om anderen haar worstelingen te besparen. Hierin komen herkenbare en inspirerende verhalen van hoogbegaafden aan bod:

“Ik zie vaak sneller de reikwijdte van het vraagstuk waar ik aan werk. Ik merk dat anderen dat niet zien en me dan terugfluiten: het is niet de bedoeling dat ik over mijn functie of afdeling heen werk. Het vreet dan aan me dat ik het naast me neer moet leggen.”

Saskia’s lezing geeft naast veel herkenbaarheid ook handvatten en ruimte om voor jezelf en anderen een breinvriendelijke werkvloer te cre√ęren.

Saskia is tevens de oprichter van het Neurodiversiteitsnetwerk Nederland, waarin ruim 80 organisaties vertegenwoordigd zijn om kennis en ervaringen over neurodiversiteit te delen.

Isabeau

Esmee

Sprekers Broedplaats Jongeren

Terugblikken op je kindertijd

Wij zijn Esmee en Isabeau, sinds een aantal jaar betrokken bij de Broedplaats Jongeren van Stichting Hoogbegaafd! Je hebt ons wellicht als presentator of spreker voorbij zien komen bij events als uitdagende make-a-thons, gezellige peer meet-ups en interessante debatten.

Isabeau is 23 jaar en heeft op verschillende manieren ervaring met hoogbegaafdheid. Toen ze 18 was, ontdekte ze wat ‘hoogbegaafd zijn’ betekent en begreep steeds beter waarom school nou zo’n uitdaging voor haar was. Ze kwam terecht bij een stichting voor hoogbegaafden waar ze gelijkgestemden leerde kennen, de kans kreeg om haar talenten te ontdekken en deze te ontwikkelen. Uiteindelijk ging ze bij deze stichting aan de slag als kindercoach, nadat ze hiervoor een post-HBO-studie had gevolgd.

Esmee is 19 jaar en was vastgelopen in het onderwijs. Deze ervaring maakt dat ze heeft gekozen om een onderwijsvernieuwingsopleiding te volgen, genaamd Teachers College. Ze loopt stage op een basisschool en is daar betrokken bij de plusklas en ze begeleidt daar verschillende hoogbegaafde leerlingen. Ze zet zich in voor hoogbegaafde kinderen om ervoor te zorgen dat zij een fijnere schooltijd kunnen hebben. Ook denkt ze mee in een werkgroep onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen.

In de zomer van 2023 hebben Esmee en Isabeau, samen met Marije Miltenburg en Jolien van der Geugten, een subsidie gekregen om onderzoek te doen naar de mentale gezondheid van hoogbegaafde jongeren.

Tijdens het symposium zullen Esmee en Isabeau een ervaring begeleiden, waarin er ruimte is voor de deelnemers om, ieder voor zich, te kijken naar hun kindertijd. Ze nemen je mee in hun ervaringsverhalen, de tijden waarin er veel, maar ook zeker de tijden waarin er weinig ruimte was voor hun hoogbegaafdheid. En vervolgens gaan ze iedereen in de zaal uitdagen om hetzelfde te doen.

Kijk dieper naar jezelf met deze inspiratiesessies

Twee rondes inspiratiesessies met keuze uit de volgende sessies:

Pieter de Vos

Trainer creatief denken, coach & zelfstandig meubelmaker

Fréderique v/d Heijde

Coach hoogbegaafde volwassenen & interim HR business partner

Inspiratiesessie

Hoogbegaafd, zóveel meer dan alleen een hoog IQ

VOL Zaal C/max. 55 per ronde РHóe ben jij hoogbegaafd? Op welke manier geef je er aandacht aan in je leven? Wanneer ervaar je je hoogbegaafdheid als een talent en wanneer voelt het als een last?

In deze inspiratiesessie zoomen we samen met jou in op de kenmerken die typerend zijn voor hoogbegaafd zijn. Dit doen we aan de hand van de Delphi-variabelen zoals die zijn ontwikkeld door experts op het gebied van hoogbegaafdheid. Door te onderzoeken op welke manier de eigenschappen van hoogbegaafdheid op jouw leven van invloed zń≥n, leer je deze beter begrń≥pen en te hanteren. Want hoogbegaafdheid is zoveel meer dan ‚Äėalleen‚Äô slim zijn.

Veerle Verheij

Uitdager met lef, provocatief coach, specialist hoogbegaafdheid

Gideon Borman

Cartoonist, creatief denker, humorsoof

Inspiratiesessie

Tekenend naar flow

VOL Open space/max. 35 per ronde РAl tekenend ervaar je hoe je jezelf klem-denkt én hoe je daarna weer verder kunt.

Vervolgens vertaal je dit naar de dagelijkse praktijk. Resultaat: optimaal benut potentieel, meer productiviteit en flow.

Daisy Sanches

Coach voor hoogbegaafde volwassenen

Inspiratiesessie

Wandelend waarnemen

LAATSTE PLEKJES! Buiten/max. 40 per ronde РNaar buiten in een inspiratiesessie met Daisy Sanches. Méér dan alleen een wandeling, door ruimte te maken voor waarnemen en betekenisgeven. Weer of geen weer: er valt altijd iets te ontdekken!

Riejanneke Spruijt

Mentor voor hoogbegaafden

Inspiratiesessie

Compromisloos jezelf zijn als hoogbegaafde

LAATSTE PLEKJES! Plenaire zaal/max. 100 per ronde – Je hebt je hele leven geprobeerd je grootste kracht de nek om te draaien. Je Te Veel zijn. Maar wat nou, als juist jouw kracht precies dat is wat er meer in je zit, wat er nu niet uitkomt?

Ik ga je meenemen naar het 100% compromisloos jezelf zijn als hoogbegaafde. Naar een ongeremd en ongetemd leven met je buitengewoon potentieel.

Wouter Ensink

Bewustzijnskunst

Inspiratiesessie

Lichaamsgerichte spiritualiteit

VOL Barzaal/max. 25 per ronde – Stap uit je hoofd je lichaam in, en leer jezelf beter kennen! Kom en doe mee tijdens het symposium met de inspiratiesessie van Wouter Ensink over lichaamsgerichte spiritualiteit.

Wouter is al enige tijd actief met het verrijken van het bewustzijn van de mensen waar hij mee samenwerkt. Door op te groeien met hoogbegaafdheid, een hoge sensitiviteit en een zeer ruim bewustzijnsveld is er vrijwel niets wat hem is ontgaan. Wel merkte hij dat dit uitdagingen bracht die momenteel nog minder bekend zijn. Zo vond hij in een tocht naar innerlijke rust, besef en realisaties die hem de balans schonken waarvandaan hij nu leeft en mensen leert in eenzelfde vrede met zichzelf te komen.

Leuk je te zien op deze mooie locatie

Het symposium vindt plaats in het Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn, Provincie Utrecht, Nederland. Wij ontmoeten elkaar in de grote congreszaal van het Paviljoengebouw. Hier vind je een sfeerimpressie.

Bekijk de reisinformatie voor de snelste route naar deze locatie. Op het terrein is een zeer grote gratis parkeerplaats.

De locatie wordt omringd door prachtige bossen, dus geniet ook van de omgeving.

Speciaal hoteltarief voor jou als deelnemer

Maak je er een mooi uitje van en wil je in alle rust van het symposium genieten? Voor jou als deelnemer geldt een speciaal tarief voor je overnachting voorafgaand aan (12-13 april) en/of na (13-14 april) het symposium. Boek je overnachting(en) snel door rechtstreeks met het hotel contact op te nemen o.v.v. dat je deelneemt aan het symposium van Stichting Hoogbegaafd!

Tarieven per overnachting:

 • EUR 90,- voor een 1-persoonskamer inclusief ontbijt
 • EUR 107,50 voor een 2-persoonskamer inclusief ontbijt

Dineren op locatie? Reserveer zelf je plek

Wil jij op locatie dineren? Reserveer dan zelf tijdig je plek. Laat dat vooraf aan de locatie weten door rechtstreeks met het hotel contact op te nemen o.v.v. dat je deelneemt aan het symposium van Stichting Hoogbegaafd! Laat ook weten of je graag met andere bezoekers van het symposium samen zou willen dineren of dat je liever alleen met je naasten dineert.

Ontmoet elkaar bij de Business hub en Book hub

Tijdens het symposium kun je naast het ongedwongen leren (her)kennen van andere hoogbegaafden ook de ontmoeting aangaan bij onze speciale hubs. Op die manier stimuleren we het ontstaan van mooie verbindingen!

Business hub – Wil jij in contact komen met bedrijven die hoogbegaafdheid een warm hart toedragen of met andere ondernemers die graag de samenwerking opzoeken? Kom dan naar de Business hub. In de ruimte voor de conferentiezaal kun je netwerken met werkgevers, werkzoekenden, opdrachtgevers en samenwerkingspartners.

Book hub – Boekenschrijvers zullen hun boek over hoogbegaafdheid of met relevantie voor hoogbegaafden kunnen presenteren bij de Book hub. Wil jij graag in contact komen met hen? Loop dan vooral langs en ga het gesprek aan in de ruimte naast de conferentiezaal.

De veelgestelde vragen op een rij

Heb je een allergie? Geef het alsjeblieft door via symposium@stichtinghoogbegaafd.nl zodat de catering er rekening mee kan houden. Ook op het inschrijfformulier stellen wij deze vraag.

Ben je minder mobiel? Geef het alsjeblieft door via symposium@stichtinghoogbegaafd.nl zodat we er rekening mee kunnen houden. De locatie is rolstoelvriendelijk. Ook op het inschrijfformulier stellen wij deze vraag.

Wil je niet in beeld? Wij hopen natuurlijk zo veel mogelijk hoogbegaafden een gezicht te kunnen geven in de vorm van foto’s en opnames. Maar ben jij daar nog niet open over en ben je nog niet klaar om je hoogbegaafdheid aan de buitenwereld te laten zien? Geef het alsjeblieft door via symposium@stichtinghoogbegaafd.nl zodat we er rekening mee kunnen houden. Wij gaan er anders van uit dat jij zichtbaar wilt zijn voor onze fotograaf en filmploeg. Ook op het inschrijfformulier stellen wij deze vraag.

Ja! Wij verwelkomen je graag. Dus ook als je zelf niet hoogbegaafd bent of geen hoogbegaafde kinderen hebt. Diversiteit is in deze maatschappij belangrijk voor iedereen. Wil jij meer weten over hoogbegaafdheid? En vind jij het belangrijk dat alle hoogbegaafden zich optimaal kunnen ontplooien omdat er steeds meer oog voor diversiteit komt? Dan ben je hartstikke welkom om deel te nemen!

Ja, we zijn een Nederlandse ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Je inschrijving is een donatie en is aftrekbaar bij je belastingaangifte.

De volgende percentages van je inschrijfbedrag krijg je terug, afhankelijk van wanneer je annuleert:

 • Meer dan 3 maanden voor aanvang: 90%
 • Meer dan 2 maanden voor aanvang: 85%
 • Meer dan 1 maand voor aanvang: 65%
 • Meer dan 14 dagen voor aanvang: 40%
 • Meer dan 7 dagen voor aanvang: 15%
 • 7 of minder dagen voor aanvang: 0%

Neem voor uitzonderlijke omstandigheden contact op met penningmeester@stichtinghoogbegaafd.nl.

Je krijgt geen kwitantie, tenzij je dat verzoekt. Wil je een kwitantie? Stuur dan jouw volledige naam, adres en evt. bedrijfsnaam naar penningmeester@stichtinghoogbegaafd.nl.

Sponsor het event en geniet van deze voordelen

Ons jaarlijkse symposium heeft elk jaar een ander thema en heeft als doel hoogbegaafden positief te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en zich bewust te worden van hun waarde in de maatschappij. Als sponsor draag je daar zichtbaar aan bij.

Wil je als bedrijf of ondernemer in contact komen met andere ondernemers om te netwerken of om wellicht nieuwe samenwerkingen op te zoeken, meld je dan aan als sponsor en word zichtbaar in de Business hub. Ook als je als bedrijf op zoek bent naar hoogbegaafde werknemers, is dit dé plek om ze te ontmoeten. We hebben speciale sponsorpakketten (Sponsordeal A en Sponsordeal B) om deel te kunnen nemen aan dit extra onderdeel van het symposium en je bedrijf onder deze interessante doelgroep kenbaar te maken.

Als je als boekenschrijver je eigen boek wil promoten, aanwezig én zichtbaar wil zijn op de Book hub, meld je dan aan. We hebben speciale tarieven voor deze stand (Sponsordeal C). Dit is ook dé plek voor schrijvers om andere schrijvers te ontmoeten.

Neem als aanbieder bij interesse in de Business hub of Book hub contact met ons op via symposium@stichtinghoogbegaafd.nl.

‚ā¨ 500,-

 • 1 toegangsticket voor toegang tot de gehele dag, inclusief lunch en borrel

 • Prominente stand op de Business hub met plek voor jouw banner en materialen

 • Logo op slide tijdens het symposium

 • Weergave met logo en headline op de inschrijfpagina van het symposium

 • Weergave met logo, headline, link en omschrijving op de sponsorpagina op onze website gedurende 3 maanden

Interesse? Contacteer symposium@stichtinghoogbegaafd.nl.

‚ā¨ 1000,-

 • 2 toegangstickets voor toegang tot de gehele dag, inclusief lunch en borrel

 • Prominente stand op de Business hub met plek voor jouw banner en materialen

 • Logo op slide tijdens het symposium

 • Weergave met logo en headline op de inschrijfpagina van het symposium

 • Weergave met logo, headline, link en omschrijving op de sponsorpagina op onze website gedurende 12 maanden

Interesse? Contacteer symposium@stichtinghoogbegaafd.nl.

‚ā¨ 200,-

 • 1 toegangsticket voor toegang tot de gehele dag, inclusief lunch en borrel

 • Prominente stand op de Book hub met plek om jouw boeken te verkopen

Interesse? Contacteer symposium@stichtinghoogbegaafd.nl.

Wij heten je graag welkom

Marije

Overall coordinator & dagvoorzitter

Marije Miltenburg is een echte duizendpoot die zich graag inzet voor verschillende doelen binnen de Stichting en ‘hoogbegaafdenland’. Een duizendpoot met veel verschillende interesses. Chaotisch, korte spanningsboog, niet vastomlijnde plannen, van de hak op de tak, kortdurende interesse in een bepaald onderwerp, zou je ook kunnen zeggen. Ware het niet dat dit nu net haar kracht is; veel verschillende dingen out of the box neerzetten. Steeds weer met enthousiasme, altijd met liefde, humor en gedegenheid.

Zo zet zij zich al jaren in voor beter passend onderwijs voor hoogbegaafden, waarbij zij inmiddels een vaak gevraagde en graag gehoorde gastspreker is. Maar naast gemeente, ministeries en ministers bestoken met haar mening over passend onderwijs, vraagt ze ook op andere manieren aandacht voor dit onderwerp. Iedere keer op een eigen wijze, iedere keer met resultaat. Zo staat er voor dit jaar een heel gaaf fotoproject op de rol, meetings met peers, een nieuwe make-a-thon, een bezoek aan een ronde tafel in Den Haag en nog veel meer.

Tijdens het symposium zal ze als dagvoorzitter de dag opfleuren met haar aanwezigheid. Met focus en aandacht!

Vicky

Coördinator Symposium

Het is alweer het tweede jaar dat ik het Symposium van Stichting Hoogbegaafd! mee mag organiseren. Na vorig jaar heb ik er misschien nog wel meer zin in! We hebben een ander veelzijdig programma voor ogen, waarmee we nog meer mensen willen aanspreken. De voorpret is voelbaar, elke keer als we elkaar spreken en het programma samen finetunen.

Laatst vroeg iemand me hoe lang ik al betrokken ben bij Stichting Hoogbegaafd! Ik moest er even over nadenken, want het zijn al heel wat jaren. Ik kwam met Stichting Hoogbegaafd! in aanraking toen ik op zoek was naar andere ouders van hoogbegaafde kinderen. Mijn zoon was toen net van basisschool gewisseld en het was een spannende tijd op het gespecialiseerde hoogbegaafdenonderwijs.

Ondertussen zag ik door hem steeds meer dat de appel niet ver van de boom gevallen was. Ik herkende mezelf in hem. Puzzelstukjes vielen op z‚Äôn plek. Naast het snelle denken en associ√ęren, brachten Dabrowksi‚Äôs overexcitabilities behoorlijk wat leven in onze brouwerij. De drang naar bewegen, de honger naar leren, de brede interesses en de diepe emoties delen we.

Omdat voor mij ieder talent telt, met of zonder perfecte opleiding, levensloop of carrière, wil ik me inzetten voor Stichting Hoogbegaafd! Ik wil via het symposium iedereen laten voelen dat al je kleurrijke kanten er mogen zijn en dat je nooit te veel bent. Intens zijn is gewoon. Neem ruimte. Ruimte voor hoogbegaafdheid.

Elisa

Vrijwilligerscoördinatie

In mijn levensreis zoek ik voortdurend naar uitdagingen die mijn geest aanscherpen en mijn passies voeden. Mijn drijfveer is geworteld in het verlangen naar onverwachte, ingewikkelde vraagstukken, de spanning van complexe puzzels en het oplossen van onbekende problemen. Vuur, afwisseling en complexiteit zijn mijn sleutelwoorden. Gecombineerd met intens en rijk geschakeerd voelen. Dat is voor mij mijn hoogbegaafdheid. Iets wat ik al lang weet, maar pas betekenis begon te krijgen na de geboorte van mijn zoon die toch wel heel snel ging in zijn ontwikkeling en hierin ook al vroeg tegen dingen aanliep.

In mijn zoektocht naar vuur en uitdaging heb ik veel verschillende dingen gedaan, veelal gelieerd aan data. Die analytische kant van mij gebruik ik ook heel graag voor het spelen van omvangrijke bordspellen. Ik voel me thuis in de natuur van Schotland waar ik graag veel en lang wandel. Graag bezoek ik een opera, of een klassiek concert. Ik ben queer, idealist en zoek altijd naar wat wél kan.

De afgelopen jaren heb ik ontdekt hoe fijn het is om contact te hebben met mensen die net zo intens, net zo snel en net zo rijk geschakeerd zijn. Geen gas terug nemen maar gelijk met een enorme vaart de diepte in. Toen ik de mogelijkheid voorbij zag komen om te helpen bij het organiseren van het symposium, heb ik die kans dan ook gelijk aangegrepen. Het maakt me blij om iets moois en inspirerends neer te zetten. Voor het symposium doe ik de vrijwilligerscoördinatie en zet ik samen met het kernteam het dagprogramma neer.

Peter-Jan

Locatiecoordinator

Ik ben Peter-Jan, een politieman. Maar in die grote organisatie lukt het me steeds minder mijn draai te vinden. Daarom ben ik op zoek. Ik zoek naar uitdagingen in werk en omgeving en ik zoek naar gelijkdenkenden. Dit heb ik onder andere gevonden in hoogbegaafdheid.

Ik heb me opgegeven om het symposium mede te organiseren omdat ik mij meer wil omgeven met mensen die mij kunnen inspireren. Ook wil ik leren gebruik te maken van mijn kwaliteiten. Ik hoop veel kennis en kennissen op te doen door actief contact te zoeken. Ruimte voor hoogbegaafdheid is voor mij dan ook een persoonlijk thema.

Ik ontmoet je graag 13 april! (Ik ben die man die verdwaasd bij de hapjes staat)

Pascal

IT & Printwerk

Ik ben Pascal. 2022 was het jaar waarin de wereld voor mij veranderde. ‚ÄúPer toeval‚ÄĚ ontdekte ik dat ik hoogbegaafd ben en heb ik via de stichting peers leren kennen. Deze hebben mij bewust en/of onbewust geholpen met mijn (h)erkenning en de groeispurt van mijn persoonlijke groei, en ik hoop dat ik voor anderen net zo waardevol mag zijn bij het ontdekken van hun hoogbegaafd zijn. Ik wil als dank iets terugdoen voor de stichting, en in dit geval doe ik dat als vrijwilliger bij het symposium. Jaren geleefd en verdrukt in een veld vol distels, heb ik de ruimte en het zonlicht opgezocht en mag ik me nu ontpoppen tot de mooiste bloem van het veld. Ik ben werkzaam als ICT-er, ben ge√Įnteresseerd in bijna alles en heb een ontembare leerhonger. Hobby‚Äôs van mij zijn onder andere hiking, fotografie, zendamateurisme, toeren met mijn oldtimer, muziek luisteren, vrienden ontmoeten en plezier maken.

Seth

Fotograaf

Ik ben Seth Matahelumual. Nederlandse nationaliteit met Molukse roots (vandaar de ‘lastige’ achternaam)! In 2018 sloot ik me aan bij de community voor uitzonderlijk hoogbegaafde volwassenen van de stichting. Ik ben heel graag bezig met fotografie en ga dan ook zorgen voor mooie foto’s van het symposium. Ik heb 4 jaar op de fotovakschool gezeten. Het liefste leg ik concerten, sport en natuur vast, en daarnaast zijn bruiloften ook erg mooie momenten om vast te leggen.

Froukje

Penningmeester

Froukje handelt de financi√ęn van het symposium af en is penningmeester van Stichting Hoogbegaafd!

‚ÄúWaar een wil is, is een weg‚ÄĚ is een belangrijke overtuiging die bij me past en die ik van jongs af aan heb meegekregen.

Mooie en grootse ambities hebben een aantrekkingskracht op mij. Zo ook van de Stichting Hoogbegaafd! met al haar betrokkenen.

Alice

Online campagne

Hoi allemaal, ik ben Alice, ondernemer en taalprofessional. Sinds de geboorte van Stichting Hoogbegaafd! ben ik voorzitter van de stichting. Voor het symposium heb ik de online campagne verzorgd. Tot snel!

Stichting Hoogbegaafd! heet je alvast van harte welkom!

Stichting Hoogbegaafd! verbindt en informeert (ouders en begeleiders van) hoogbegaafden van alle leeftijden en achtergronden. Dat doen we met bijeenkomsten, evenementen, een online community, het schrijven van artikelen en de Werkgroep Onderwijs. We kijken verder dan een IQ-score: een hoogbegaafde is een hoogbewust persoon, soms ontestbaar. We benaderen hoogbegaafdheid als een positieve kwaliteit waarmee we als drijfveren middenin de maatschappij staan. De stichting is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

#hbsymposium2024

Gebruik en volg de hashtag #hbsymposium2024 voor al je live updates op Instagram, Facebook en LinkedIn. Op die manier kan je andere aanwezigen en mensen die het over het symposium hebben vinden. Voeg elkaar vooral toe! Maak je Stories op Instagram? Tag ons account dan: @stichtinghoogbegaafd.

Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door

Hoogbegaafd in Bedrijf is een social enterprise die professionele dienstverlening biedt op het thema Hoogbegaafd en Werk.

Meer informatie >

Iedereen die op een IQ-test in de hoogste twee procent van de bevolking scoort, kan lid worden van Vereniging Mensa.

Meer informatie >

Ken jezelf, verbind met kracht. In een inspirerende, veilige setting, ga je aan de slag met creatieve, prikkelende opdrachten. Je krijgt inzicht in je denk- en doe-proces. Je leert jezelf kennen en verbindt met kracht.

Meer informatie >

Leid het leven dat jij kiest! Ben jij hoogbegaafd en heb je dyslexie, AD(H)D, dyscalculie en/of ASS? In Eigen Hand is gespecialiseerd in mensen zoals jij. Dubbelbegaafdheid is een makkie als je het goed in leert zetten.

Meer informatie >

Het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) wil op een bruisende en kleurrijke manier hoogbegaafdheid positief op de kaart zetten, vooroordelen wegnemen en kennis over hoogbegaafde volwassenen verzamelen, bewerken en verspreiden.

Meer informatie >