BESTUUR

BESTUUR 2019-2021

Dr. Alice K. Burridge

VOORZITTER | WEB- & CONTENTREDACTEUR | SOCIAL MEDIA | GROTE EVENEMENTEN

UITZONDERLIJK HOOGBEGAAFDE (JONG)VOLWASSENEN | STUDENTEN & PROMOVENDI | ONDERNEMEN | SCHRIJVEN & KUNST | DUURZAAMHEID | COMMUNICATIE COVID-19 | EXTERNE BETREKKINGEN IN NEDERLAND & VLAANDEREN

Als oprichter en voorzitter van Stichting Hoogbegaafd! breng ik hoogbegaafden van allerlei leeftijden en achtergronden bij elkaar, resulterend in een internationale community met een fantastisch team van intrinsiek gemotiveerde vrijwilligers. In 2016 werd ik genomineerd voor de Mensa Fonds Awards in de categorie Maatschappij.

Als wetenschapper droeg ik bij aan het beter begrijpen hoe het zeeleven reageert op de effecten van klimaatverandering. Daartoe heb ik diverse wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en gesproken op internationale conferenties met relevantie voor biodiversiteit en natuurbehoud.

Inmiddels ben ik ondernemer en heb ik mijn eigen duurzame tekst-, vertaal- en social mediabureau: Green Writing. Green Writing voorziet ondernemers en onderzoekers met oog voor mens en natuur van krachtige teksten, vertalingen en social media om de zichtbaarheid van hun duurzame producten, diensten en kennis te vergroten. Voor de stichting verzorg ik met veel plezier de redactie en correctie van de artikelen in het E-magazine. Mijn filosofie: taal is leven. Communicatie is meer dan een serie woorden.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met creatief schrijven, schilderkunst, fotografie en fietsen. Ik raak nooit uitgeleerd: mijn leerhonger is ontembaar.

Hoe is Stichting Hoogbegaafd! ontstaan? Ik was al lang op zoek naar wat mij anders maakte dan veel van mijn leeftijdgenoten. Ik weet niet precies wanneer ik voor het eerst het woord hoogbegaafdheid bezigde, maar het uitte zich eerder in een samenspel van eigenschappen die zich samen onder die noemer bleken te scharen. Die eigenschappen had ik al eerder overdacht en uitgeschreven. Ze maken me tot wie ik ben en hoe ik handel.

Ik was op zoek naar herkenning en meer interactie vanuit een wederzijds begrip en respect. Een plek om vanuit onder andere mijn belevingswereld te sparren over van alles, zonder veroordeeld te worden, zonder als vreemd of ongrijpbaar gezien te worden. Die plek werd Stichting Hoogbegaafd!

Dat Stichting Hoogbegaafd! ooit zo groot werd, inclusief ontmoetingen, had ik in 2012 nog niet durven hopen. Sinds 2018 is de stichting een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Ik laat me telkens weer verrassen door de creatieve, spitsvondige en verfrissende inbreng van de mensen die zich hebben aangesloten bij Stichting Hoogbegaafd!: de bezoekers van onze bijeenkomsten, de leden van onze online community, de bloggers en alle vrijwilligers.

Marije Miltenburg

SECRETARIS | WERKGROEP ONDERWIJS | GROTE EVENEMENTEN | BLOGGER

(UITZONDERLIJK) HOOGBEGAAFDE KINDEREN | EXTERNE BETREKKINGEN IN NEDERLAND

Als moeder van een uitzonderlijk hoogbegaafde jongen is het leven dagelijks een feestje. Tenminste, als je de mensen om je heen mag geloven. Een kind dat alles makkelijk kan, snapt en super snel leert. In onze omgeving, maar zeker ook op scholen zijn er veel misvattingen over wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk is. En loop je tegen veel muren aan bij instanties. Hoezo, is hoogbegaafd zijn dan een probleem?

Als klein meisje vond ik de wereld altijd al een beetje vreemd. Ik zei dingen die andere mensen opvatten als naar of gek, terwijl ik oprecht gewoon een vraag stelde. Dat leren mij niet altijd makkelijk afging, zullen mijn ouders graag willen bevestigen. Leren, daar zag ik het nut niet van in. Wat heb ik er nu aan om breuken te leren? Waar en wanneer heb ik dat nu ooit nodig? De weeksluiting met toneel en zang, dat vond ik dan wel weer leuk. Iedere week deed ik met mijn beste vriendin hetzelfde liedje met hetzelfde dansje. Maar iedere week was het nog weer beter dan de vorige keer. Tenminste, dat vonden wij.

Later, toen ik moeder werd en nog weer later, toen de problemen in onderwijsland begonnen, kreeg ik de spiegel voorgehouden. Kwartjes vielen op hun plek en maakten dat ik tegelijk mijn zoon hielp op zijn pad en mijn wonden aan het helen was. En nog steeds zijn er momenten dat ik terug word geworpen in de tijd. Wat een mooie leerschool, naast mijn geweldige vent(je).

Ook in mijn werk ben ik veel met hoogbegaafdheid bezig en leid ik trajecten rondom passend onderwijs. Ook begeleid ik kinderen, ouders en scholen met vraagstukken rondom dit thema. Daarnaast ben ik schrijver en ontwikkel ik producten die ouders kunnen gebruiken in de opvoeding. Neem eens een kijkje op The Apple Tree.

Woorden die mij typeren zijn: inspirator, liefdevolle confrontator, blue sky thinker, visionair, betrouwbaar, eerlijk, liefdevol en sportief.

Je kunt mij iedere dag blij maken met een goed stuk chocolade, een uitgebreid diner met een goed gesprek, een lange wandeling en een stevige omhelzing.

Sonsoles Alonso

INTERNATIONALISERING | WERKGROEP NEURODIVERSITEIT

INTERNATIONALE BETREKKINGEN | INTERNATIONAAL ONDERNEMEN | MAATSCHAPPELIJKE DIVERSITEIT & INCLUSIE | BESTUURSTEAM

Voordat ik consultant voor team- en leiderschapsontwikkeling werd, was ik een bekende pianiste van hedendaagse muziek. Na het volgen van een stevig academisch pad langs Madrid, Freiburg en New York belandde ik in Amsterdam om het experiment aan te gaan: hoe kun je muziek anders noteren en wat doet dat met de samenwerking met andere musici? Hoe kun je een markt cre√ęren voor hedendaagse producties? Wat gebeurt er als we een vleugel onder stroom zetten?

Met andere woorden, mijn werk als pianiste en producente in het hedendaagse muziekveld draaide rondom drie thema’s: high performance in samenwerkingsverband, de genetwerkte hedendaagse muziekmarkt, en het gebruik van algoritmes om de klankmogelijkheden van akoestische instrumenten te vergroten.

Na een pianocarri√®re van zeventien jaar, met concerten in binnen- en buitenland waarbij levende componisten tientallen stukken voor mij schreven, vertaalde ik die drie thema’s uit de moderne muziek naar het bedrijfsleven. De grafische partituren voor ensembles vertaalde ik naar systemische tools voor teams, het genetwerkte model van de hedendaagse muziekmarkt naar een genetwerkt model voor vlugge en wendbare organisaties, en het gebruik van algoritmes naar een implementatiemodel voor digital transformation.

Ik werk nu succesvol als internationaal consultant die teams, leiders en hun bedrijven helpt om met goesting in een steeds veranderende markt te werken en resultaten te boeken.

Daarnaast ben ik mentor voor het Founder Institute Berlin en Women on Boards Brussels, waar ik vrouwelijke executives help om de digital transformation te omarmen als onderdeel van de Cross-border Digital Strategy Mentoring Program.

Ik werd geboren op het eiland Tenerife. Al heel jong wist ik een ding heel zeker: ik wilde de wereld verkennen. Ik heb in vijf landen gewoond en in veertien landen gewerkt. Ondanks mijn voorliefde voor het reizen heb ik een heel sterke band met de Teide-vulkaan op mijn geboorte-eiland. Daar komt zeker ook mijn creativiteit vandaan!

Ik heb een sterke interesse in langlevendheid, de Tao√Įstische bodywork, hoogwaardige voedingssupplementen en bewustwording. Men omschrijft mij als een mix van hart en Nederlandse businessfocus.

Voor Stichting Hoogbegaafd! zet ik me in op het vlak van diversiteit en inclusie van hoogbegaafden en de internationalisering van onze stichting.

BELONINGSBELEID

Het bestuur van Stichting Hoogbegaafd! bestaat uit vrijwilligers. Zij ontvangen een klein bedrag aan vacatiegelden voor bijgewoonde vergaderingen. Dit vaste bedrag voldoet aan de wettelijke eisen die hieraan gesteld worden en staat in verhouding met de omvang van de stichting. Dit bedrag verving reiskostendeclaraties per 13 oktober 2019 met instemming van alle drie toenmalige bestuursleden.

AFTREEDROOSTER

Voorzitter

Dr. Alice K. Burridge, aangetreden 10 januari 2018, aftreden 28 november 2021, verlenging tba

Secretaris

Marije Miltenburg, aangetreden 28 november 2019, aftreden 28 november 2021, verlenging tba

Eelko W.C. de Vos, aangetreden 1 mei 2018, afgetreden 28 november 2019

Dani√ęlle P.A.J. Mers-van der Raad, aangetreden 10 januari 2018, afgetreden 1 mei 2018

Penningmeester

Martin van Elmpt, aangetreden 28 november 2019, aftreden 28 november 2021, verlenging tba

Jan Willem Lenting, aangetreden 10 januari 2018, afgetreden 28 november 2019

Algemeen bestuurslid

Armando Migchielsen, aangetreden 1 december 2020, aftreden 28 november 2022

Sonsoles Alonso, aangetreden 28 november 2019, aftreden 28 november 2021, verlenging tba

Erik van der Kroft, aangetreden 28 november 2019, aftreden 25 maart 2020