Neem contact op

Stel je vraag

Heb je een vraag? Laat van je horen. Kijk eerst goed rond op onze website: misschien vind je daar het antwoord al!

Contactverzoek
Naam
Naam
Voornaam/initialen
Achternaam
Ik ga akkoord met

Stichting Hoogbegaafd!
RSIN 8583.86.999
KvK 70594449

Opgericht als ANBI-stichting te Almere op 10 januari 2018.

Sinds november 2022:
Oliemolenstraat 29
6411 GJ Heerlen
Geen bezoekadres.

Veelgestelde vragen

Wat fijn dat je ons zou willen steunen. Echt, oprecht, dit gebeurt altijd te weinig en is altijd nodig. Bijvoorbeeld voor:

  • Het onderhouden van onze website, zodat we door zo veel mogelijk hoogbegaafden en geïnteresseerden gevonden en gelezen worden en we kunnen bijdragen aan een positieve beeldvorming van hoogbegaafdheid;
  • Het betalen voor ons mailingprogramma zodat we zo veel mogelijk hoogbegaafden kunnen bereiken met onze bijeenkomsten, artikelen en andere maatschappelijke initiatieven;
  • Het ontplooien van des te meer initiatieven ter bevordering van de emancipatie van hoogbegaafdheid.

Je hebt vast al een incasso lopen bij een grote, zeer bekende stichting middels een maandelijkse donatie. Maar een hoogbegaafdenstichting komt vast ook heel erg dicht bij jou; waarschijnlijk gaat het over jou! En laat dat juist een reden zijn om niet te aarzelen en te doneren! Dat kan als volgt:

Wil je e-mails ontvangen van onze artikelen, activiteiten en ander nieuws? Vul dan dit formulier in.

Wil je iets per post sturen? Kijk of het ook digitaal kan. Als het echt niet digitaal kan, gebruik dan het volgende postadres: Oliemolenstraat 29, 6411 GJ Heerlen. Dit is geen bezoekadres.

Wij hebben geen algemeen bezoekadres. We organiseren evenementen en bij aanmelding krijg je steeds de evenement-specifieke ontmoetingslocatie doorgestuurd.

Bekijk het huishoudelijk reglement, dat van toepassing is op onze gehele online en offline community en al onze activiteiten.

Dat kan afhangen van het volgende:

  • Je hebt de groepsspecifieke vragen, die je te zien krijgt bij je lidmaatschapsverzoek voor een Facebookgroep, niet volledig ingevuld. Doe dit voor alle groepen waarvan je lid wordt, want niet alle groepen hebben hetzelfde beheer!
  • Je hebt de online formulieren voor de geheime Facebookgroepen en WhatsAppgroepen niet volledig ingevuld.
  • Het is vakantietijd.
  • In zeer zeldzame gevallen was je vanwege je eerdere gedrag in onze online (en offline) community niet meer welkom.

We worden gerund door vrijwilligers. We verwerken je verzoek binnen twee, soms drie weken. Je kunt je verzoek opnieuw indienen als je de vragen niet, onvolledig of te kort hebt beantwoord.

Kijk op deze website naar het onderdeel Community. Doorloop het gehele menu. Je ziet voor elke groep weergegeven wat de doelgroep is. Zo kun je kiezen wat relevant voor je is en je eigen pakket samenstellen.

De meeste groepen zijn vindbaar. Sommige groepen zijn geheim. Meld je voor de geheime groepen aan via onze websiteformulieren. In ons Community-overzicht is weergegeven welke groepen besloten en welke groepen geheim zijn. Daar vind je ook de aanmeldformulieren voor de geheime groepen.

Op Facebook is de ledenlijst voor zowel besloten als geheime groepen niet openbaar. Op LinkedIn kun je dit zelf instellen in je profielinstellingen. Vind hier al onze groepen.

Ja. Bekijk hier het overzicht en meld je aan. Je verzoek wordt binnen 3 weken verwerkt, mits je motivatie niet te summier is.

We zitten op een selectie van media waarmee we denken het grootste aantal en de grootste diversiteit aan hoogbegaafden te bereiken, van allerlei leeftijden en achtergronden. Dit is voor ons een bewuste keuze. We kunnen deze kanalen goed onderhouden en voorkomen versnippering.

Wil je met andere hoogbegaafden in contact komen? Kijk dan naar onze groepen en chats op LinkedIn, Facebook en WhatsApp en stel zo het pakket samen dat bij je past. Het is gratis.

Dat is niet niks. Dat moet heel zwaar zijn voor je kind en voor je gezin. Nee, dat willen we natuurlijk niet alleen maar mooie woorden laten zijn. We doen hiermee wat wij kunnen als vrijwilligers. Veel van onze vrijwilligers hebben hier ook ervaring mee.

Dit kun je bij ons doen:

  • Sluit je aan bij de oudergroepen van onze online community. Hier kun je je ei kwijt bij andere ouders en om tips en ervaringen vragen. Kom ook in contact met ouders bij jou in de regio. Samen hebben we veel regionale inzichten, bijvoorbeeld als je een schoolwissel overweegt. Stel hier vooral je vraag en leg je situatie voor.
  • Verdiep je in onze Werkgroep Onderwijs. Wij zetten ons in voor passend hoogbegaafdenonderwijs middels contact met de politiek en online debatten met politiek, experts en hoogbegaafde kinderen zelf. Deel hier je ervaringsverhaal over het onderwijs. Dat mag ook anoniem. Je verhaal wordt gelezen en gehoord; de werkgroep neemt het mee.

Wij faciliteren geen individuele coachingstrajecten, maar hopen op deze manier een aanvulling in de vorm van een netwerk en community te kunnen bieden.

We hopen dat je kind niet eenzaam is. Contact met andere hoogbegaafde kinderen helpt vaak.

Dit kun je als ouder bij ons doen:

Nee, dat bieden wij niet. Zoek een psycholoog of coach voor persoonlijke consulten en begeleiding. Onze bijeenkomsten vinden groepsgewijs plaats.

Wij publiceren zelf geen lijst van aanbevolen coaches en psychologen of een keurmerk op basis van bepaalde criteria. Zoveel hoogbegaafden, zoveel behoeften. Een match is dan ook niet voor iedereen hetzelfde.

Ben je op zoek? Stel je vraag dan op een passende plek in onze online community. Bijvoorbeeld bij jou in de regio, maar wees ook bereid om te reizen voor een goede coach. Hoewel er steeds meer coaches zijn, zijn er waarschijnlijk niet veel goede coaches voor jou in het bijzonder.

Dat mag je uitsluitend doen in onze Vraag & Aanbod-groepen op Facebook. Je bereikt honderden tot duizenden mensen. Al onze andere kanalen zijn reclamevrij en puur gericht op persoonlijke verbinding zonder verkoop.

Voor hoogbegaafdencoaches en -begeleiders hebben we ook Facebookgroepen om onderling te kunnen netwerken en uitwisselen.

Betaalde promoties zijn mogelijk via onze website, nieuwsbrief en onze symposiumpakketten (als er geen maatregelen zijn). Neem contact op voor de mogelijkheden of bekijk op de website hoe je ons kunt steunen.

De vrijwilliger die deze aanvraagt en host voor jouw regio is nog niet opgestaan. Maar jij kunt diegene misschien wel zijn.

Je kunt zelf heel eenvoudig een bijeenkomst aanvragen en faciliteren. Onze bijeenkomsten zijn themavrije, laagdrempelige ontmoetingen. Vraag hier je Samen Zijn bijeenkomst aan. Je ziet daar ook alle aanwijzingen en wat wij vervolgens doen met je aanvraag. Makkelijk toch?

Podiumvrees? Niet getreurd dus: jij zit midden tussen de andere aanwezigen.

Ga naar het evenementenoverzicht, klik op een evenement en vul het aanmeldformulier in. Geen formulier? Dan is aanmelden nog niet of niet meer mogelijk.

We houden ons altijd aan de geldende maatregelen. We annuleren bijeenkomsten als maatregelen worden aangescherpt, maar proberen continu te doen wat binnen de mogelijkheden ligt.

IQ is niet hetzelfde als hoogbegaafd zijn. Wij zien hoogbegaafdheid als een intense, sensitieve, begane zijnswijze, waarbinnen ook veel ruimte is voor diversiteit. We zijn ervan overtuigd dat we op die manier een zo leuk mogelijke community kunnen creëren.

Een hoge IQ-score is geen ‘hoogbegaafdheidsdiagnose’: hoogbegaafdheid is geen stoornis die in de DSM staat. Er zijn andere mogelijkheden voor wie zich wil verenigen op basis van een hoog IQ.

Onze missie is het verbinden, informeren en onderzoeken hoogbegaafden van allerlei leeftijden en achtergronden. Dat doen we door een online en offline community, online artikelen en onze werkgroepen, zoals de Werkgroep Onderwijs.

Als je hoogbegaafd bent heb je veel talent in je, wat je op een voor jou passende plek en wijze kunt ontdekken en inzetten. We stellen ons als stichting graag bemoedigend op en nodigen je uit om daarmee aan de slag te gaan. We zetten ons er ook voor in dat er geen stereotypen over hoogbegaafdheid worden verspreid.

We streven een inclusieve maatschappij na, waar ook plek is voor hoogbegaafdheid in alle soorten en maten en elke vorm van ‘anders zijn’. Want dat is hard nodig. En jij kunt daar deel van zijn door je aan te sluiten bij onze online community, bijeenkomsten te bezoeken, artikelen te publiceren of vrijwilliger te worden.