De van oorsprong bioloog en filosoof Frans Corten is één van de sprekers tijdens het symposium van Stichting Hoogbegaafd! op 5 oktober aanstaande in het Van der Valk Hotel te De Bilt.

Al sinds 2001 is Frans eigenaar van Werk en Waarde en werkzaam als Register Loopbaanadviseur CMI-C. Frans is erkend KernTalentenanalist en -trainer. Hij is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en het begeleiden van (uitzonderlijk) hoogbegaafden.

Frans is een bevlogen mens en zijn vleugels op het gebied van hoogbegaafdheid heeft hij door de jaren heen uitgeslagen. Dat kan je ook duidelijk zien als je de website bezoekt van Werk & Waarde. En binnenkort kan je hem horen spreken op ons symposium, onder andere naar aanleiding van zijn boek over hoogbegaafde volwassenen.

Frans is namelijk onder meer auteur van het boek Uitzonderlijk Talent – Gids voor hoogbegaafden, uitvinders en andere vreemde vogels. In dit boek heeft hij alle inzichten en tips van de afgelopen 20 jaar verzameld.

Het boek gaat in op de problemen die uitzonderlijke talenten tegenkomen en de oorzaken daarvan. Ook behandelt hij strategieën om ermee om te gaan. Te veel aanpassen is geen goed idee. Een heldere profilering, met afstemming op de ander, juist wel. Een eigen bedrijf is vaak het overwegen waard.

Het boek getuigt van grote betrokkenheid met het onderwerp, het is zowel fundamenteel als praktisch en geeft de lezer alle ruimte om zelf keuzes te maken.

Voor Frans maakt het niet uit of iemand al dan niet een IQ-test gedaan heeft: wie zich herkent in het profiel kan ook veel hebben aan de beschreven methoden en oplossingen.

Op het symposium gaat Frans verder in op de wonderlijke weg van de vreemde vogel. Deze weg creëer je zelf door je niet aan te passen, maar wel af te stemmen.

Zijn boek is te reserveren via info@stichtinghoogbegaafd.nl en je kunt het dan op de symposiumdag zelf bij Frans kopen voor € 24,60. Mocht je tijdens het symposium pas besluiten het boek aan te schaffen, dan kan dat natuurlijk ook, al is het makkelijker als Frans tevoren weet hoeveel boeken hij ongeveer mee moet nemen. De recensies zijn in ieder geval lovend! Wij heten hem daarom van harte welkom als spreker tijdens het symposium en kijken uit naar zijn komst!

Wil je meer weten over Frans? Je kunt hem per mail bereiken via: corten@werkenwaarde.nl en tijdens kantooruren via telefoonnummer: 0570 – 616868. Ook is hij te vinden op Twitter en LinkedIn. Bezoek ook eens zijn websites Werk en Waarde en Uitzonderlijk Talent.


Het symposium van Stichting Hoogbegaafd! wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Talentvol, Cinospaans, Green Writing, diverse anonieme sponsors en met dank aan Van der Valk Hotel De Bilt. Schrijf je op social media over het symposium? Gebruik dan onze hashtag #hbsymposium2019. Op de vooravond van het symposium, op 4 oktober vanaf 20.30 uur, is er een informele bijeenkomst in het Van der Valk Hotel te De Bilt. Wil je daaraan deelnemen? Meld je dan tevoren aan bij Kiki Scheepens via: slippersnet@gmail.com. Bekijk ook eens onze andere bijeenkomsten.

Wij steunen jou. Steun jij ons ook?

NU DONEREN

© Tekst Kiki Scheepens | Redactie Alice K. Burridge van Green Writing | Beeld Van der Valk Hotel te De Bilt | Afbeeldingen Larka Louwe & Frans Corten | Stichting Hoogbegaafd!