Als zelf te laat geconstateerde hoogbegaafde ben ik destijds met de Hoogbegaafd! Facebookgroepen in aanraking gekomen wat voor mij een gevoel van ’thuiskomen’ was. Achteraf bekeken een stortvloed van ‘vallende kwartjes’ door zowel erkenning als herkenning op de punten waarvan ik zelf altijd dacht nu eenmaal een beetje vreemd te zijn. Dat bleek dus waar, maar niet als enige ;).

De Facebookgroepen zijn een absolute aanrader voor mensen die er nog maar net achter zijn of wellicht nog twijfelen over het ‘hoogbegaafd zijn’. In mijn ervaring is het onderlinge contact van ‘de community’ via Facebook open, fatsoenlijk, hartelijk en dankzij mij ook erg leuk 😉

Er is vrijwel onbeperkte ruimte voor het stellen (of volgen) van vragen met meer specifiek gerichte groepen voor verschillende doeleinden zoals regionale informatie en activiteiten, filosofie of commercie. Maar er zijn natuurlijk ook ‘luchtiger’ onderwerpen zoals bijvoorbeeld ‘religie’ en ‘kwantum fysica’.

Als eeuwige optimist (of is het dat perfectionistische aspect van hoogbegaafdheid?) kan ik het eigenlijk niet voor mijzelf verantwoorden 5 sterren te ‘geven’, maar ik heb na vrij serieuze overweging besloten dit toch te doen omdat ik 80% een bijna beledigende waardering vind voor hetgeen waar het voor staat.