Laden Evenementen

Deze bijeenkomst vindt onder huidige omstandigheden in aangepaste vorm plaats. Wij houden daarbij anderhalve meter afstand. Wordt de regelgeving aangescherpt, zullen wij deze bijeenkomst conform de richtlijnen verder aanpassen of annuleren. Voor deze voorstelling betekent dat een entreekaart én een negatief test-, herstel- of vaccinatiebewijs.

Uitzonderlijk hoogbegaafd zijn is niet zomaar een beetje hoogbegaafd zijn. Het brengt een zijnswijze met zich mee, die zich doorgaans kenmerkt door een intens waarnemingsvermogen, een onuitputtelijke drang naar het opdoen van nieuwe kennis, het zien van patronen in een groter geheel en het vermogen deze toe te passen in een andere context.

Je spreekt een zekere taal die je vaker openlijk wilt spreken. Veel uitzonderlijk hoogbegaafden zijn bescheiden en laten het niet actief doorschemeren. Maar anders dan het simpelweg op IQ-scores te gooien, is er vooral een wezenlijk verschil. Alleen al in het waarnemingsvermogen en de manier waarop je de via verschillende kanalen binnengekomen informatie, gebeurtenissen en gedachten integreert in rijke associatievelden. En dat mag je best erkennen.

Zoals ieder jaar kan je in het sfeervolle amfitheater midden in het Amsterdamse Bos naar een bijzondere openluchtvoorstelling. Dit jaar verzorgt door Toneelgroep Oostpool met hun spectaculaire voorstelling Hollandsch Glorie, een intelligente komedie over toen, nu en straks.

Voorafgaand aan de voorstelling vertellen Parwana Rezai (student law in society) en Quiah Shilue (acteur Hollandsch Glorie) meer over de thematiek van Hollandsch Glorie; over hoe we hier in Nederland samenleven en de wereld waar we vandaan komen. Dit gebeurt in het kader van FAM Embodied Knowledge en is een samenwerking tussen Toneelgroep Oostpool, 3D (het Debatcentrum van de Vrije Universiteit Amsterdam) en de storytellers van Mezrab. Let op: hiervoor moet je apart reserveren. Ik geef je meer informatie na aanmelding via onderstaand formulier. De ticketprijs is €21,-.

Het lijkt me leuk om iedere maand samen iets cultureels te ondernemen en te bespreken waarom je wel of niet geraakt bent. We doen dit uiteraard op een veilige manier, met inachtneming van de geldende maatregelen die verspreiding van het Coronavirus tegengaan. Voor deze voorstelling betekent dat een entreekaart én een negatief test-, herstel- of vaccinatiebewijs.

Meer informatie via Uitzonderlijk Hoogbegaafd! Volwassenen, een community waarvoor een intake van toepassing is (Facebook dan wel WhatsApp). Hoor jij ook thuis op deze bijeenkomst, maar ben je nog geen deel van deze community? Stuur dan een motivatie via deze link en ik ga graag met je in gesprek.

Ben je wel al deel van de community voor uitzonderlijk hoogbegaafde volwassenen? Gebruik dan onderstaand formulier om je aan te melden. Let op: ben je nog geen deel van deze community? Gebruik dit formulier dan niet en ga eerst hierheen.

Deelnameverzoek UHB Samen Zijn
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Ik neem graag deel aan
Ik ga akkoord met
Wij checken of je al lid bent van de UHB volwassenencommunity, anders heeft aanmelden geen zin.

Nu delen en meer mensen bereiken:

Ga naar de bovenkant