Dr. Alice K. Burridge

Oprichter, bestuursvoorzitter, webredacteur, externe relaties

Contacteer Alice:
Contacteer Alice:(ook voor mediacontact)

Oprichter (trailblazer) en voorzitter van Stichting Hoogbegaafd! Gepromoveerd in de natuurwetenschappen. Onderweg naar iets nieuws. Ontembare leerhonger. Internationale ambitie.

Ik ben een creatieve en kritische denker met een achtergrond in de natuurwetenschappen en non-profits. Ik wil bijdragen aan een meer duurzame wereld met betrekking tot de natuurlijke omgeving alsook de mens. Ik ben op mijn best in een diverse, netwerk-gebaseerde omgeving.

Als wetenschapper heb ik bijgedragen aan het beter begrijpen hoe het zeeleven reageert op de effecten van klimaatverandering. Daartoe heb ik onder meer diverse wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en gesproken op internationale conferenties met relevantie voor biodiversiteit en conservation.

Als de oprichter en voorzitter van Stichting Hoogbegaafd! breng ik hoogbegaafden van allerlei leeftijden en achtergronden bij elkaar, resulterend in een internationale community met een fantastisch team van intrinsiek gemotiveerde vrijwilligers. In 2016 ben ik genomineerd voor de Mensa Fonds Awards in de categorie Maatschappij.

Ik werk met hoge integriteits- en kwaliteitsstandaarden en heb veel oog voor diversiteit. Ik leer levenslang door en ben iemand met sterke analytische en interpersoonlijke vaardigheden. Empathie en creativiteit kenmerken mij. Zodoende kan ik zorgen voor duurzame en innovatieve samenwerkingen die nodig zijn om de natuurlijke biodiversiteit te behouden en om menselijke (neuro)diversiteit te koesteren.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met creatief schrijven, kunst, wandelen en power yoga.

Hoe is Stichting Hoogbegaafd! ontstaan? Ik was al lang op zoek naar wat mij vaak anders maakte dan veel van mijn leeftijdgenoten. Ik weet niet precies wanneer ik voor het eerst het woord “hoogbegaafdheid” bezigde, maar het uitte zich eerder in een samenspel van eigenschappen die zich samen onder die noemer bleken te laten scharen. Die eigenschappen had ik al eerder overdacht en uitgeschreven, en maken me tot wie ik ben en hoe ik handel. Ik was op zoek naar herkenning en meer interactie vanuit een wederzijds begrip en respect. Een plek om vanuit onder andere mijn belevingswereld te sparren over van alles, zonder veroordeeld te worden, zonder als vreemd of ongrijpbaar gezien te worden.

Dat Stichting Hoogbegaafd! ooit zo groot werd inclusief ontmoetingen had ik in 2012 nog niet durven hopen. Inmiddels is de stichting een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). En het aanbod blijft groeien!

Eelko de Vos

Bestuurslid, communitybeheerder, productontwikkelaar

Contacteer Eelko:
Contacteer Eelko:

Optimistische fatalist (“Geen zorgen, komt goed!”), geïnteresseerd in vrijwel alles behalve zweverigheid, GTST of Gordon Heuckeroth. Zeer geïnteresseerd in natuurkunde, quantum mechanica, gefascineerd door psychologie, filosofie en vooral -vanuit atheïstisch standpunt- geloof/religie. Maar ook Disturbed, de Beatles, H.R. Giger, Aliens, Perl, Unix en zijn vrouw en kinderen zijn grote interesses en prettige tijdvreters. Eelko houdt van discussies over allerlei zaken: van zeer persoonlijke problemen, via maatschappelijk kritische debatten tot toekomstvisies over techniek en intelligentie.

Als een soort van grap heb ik me jaren geleden aangemeld bij de eerste hoogbegaafdengroep, waar ik snel in toegelaten werd. “Ik ben dus nu echt hoogbegaafd!”, riep ik semi-verrast blij en ietwat sceptisch over de opzet van deze groep. Maar al snel merkte ik dat in deze groepen mensen zaten waar ik me zeer mee kon identificeren. Mijn intellectuele interesses werden gevoed en opgestookt, en de rare trekjes die ik had, bleken gedeeld te worden door een hoop anderen binnen Hoogbegaafd! Of ik zelf hoogbegaafd ben betwijfel ik nog steeds, maar volgens verschillende docenten aan de universiteit, (in mijn ogen) slimme vrienden en kennissen word ik er wel vaak van beschuldigd. Dat, samen met het feit dat ik me wel op mijn gemak voel binnen deze groepen, heeft me gerustgesteld dat ik vast ook wel hoogbegaafde trekjes heb. Of ik het ooit ga testen? Geen idee. Dat interesseert me eigenlijk niet zoveel.

Mijn carrière begon op de lagere school waar ik de vriendelijke bijnaam “stuud” kreeg, omdat ik leren en wetenschap machtig interessant vond. Mijn allereerste opstel ooit ging over een robot die stalen buizen boog maar een foutje maakte en een mens te pakken kreeg, waarna ik duidelijk beschreef welke botten er in chronologische volgorde aan gingen. Dat verhaaltje haalde meteen de schoolkrant.

Na het VWO ben ik aan de TU Delft Informatica gaan studeren, waar ik mijn interesse in kunstmatige intelligentie kon voeden. Helaas vond ik dat er daar enkel wiskundige truukjes uitgehaald werden om basale neurale structuren na te bootsen, terwijl tot mijn grote teleurstelling het complete mobiele glia-netwerk volkomen over het hoofd gezien werd. Dat was zo’n afknapper dat ik er uiteindelijk maar het Internet op gegaan ben en de toentertijd grootste SF-website ter wereld heb opgezet en twee jaar heb onderhouden. Mijn afstudeerproject werd met zeer luid applaus ontvangen en beoordeeld, maar ik heb de studie toch nooit afgemaakt – werken bleek veel leuker en leerzamer. Het Internet heeft dus ook nauwelijks nog geheimen voor mij als techneut.

Sindsdien blijf ik me in mijn vrije tijd bezighouden met zo’n beetje elk vakgebied in de wetenschap en allerlei start-ups om me heen waar ik wat aan kan bijdragen. En als ik echt tijd over heb, schrijf ik ook nog wat verhalen hier en daar.

Jan Willem Lenting

Bestuurslid, overkoepelend communitybeheerder

Contacteer Jan Willem:
Contacteer Jan Willem:

Betrokkene (elke dag bereikbaar) die zich richt op ondersteuning in diverse interessegroepen voor hoogbegaafden, leest en discussieert graag over hoogbegaafdheid, is voor vele onderwerpen wel te porren.

Ik ben vrijwilliger bij de stichting omdat ik het doel erg ondersteun. Deze organisatie helpt je echt om met elkaar in contact te komen en daardoor voel je je niet zo zeer een buitenbeentje. Vooral de soepele aanmeldingsnormen (waarbij voor sommige groepen een motivatie overigens wel weer verplicht is) zijn prettig. De organisatie komt dus niet elitair over, met de gedachte dat als je er niks aan hebt, je er toch weer snel weg bent. Al met al ben ik trots om vrijwilliger te zijn en ik verwacht dat we nog flink zullen uitbreiden.

Martine van der Reijden

Communitybeheerder, schrijver, boekhouder

Contacteer Martine:
Contacteer Martine:

Multipotentialist, o.a. bedrijfsadministrateur, auteur, spiritualist. Brede interesses, altijd zoekende om zaken die elkaars tegenpool lijken met elkaar te verenigen. Onderpresteerder, o.a. als gevolg van verveling op school. Veel tegenwerking gekend, maar er mentaal altijd sterker uitgekomen. It made me, who I am today. Moeder van twee tieners.

Met toewijding modereer ik een aantal Facebookgroepen van de stichting en verzorg ik de boekhouding, schrijf ik columns voor de website en hoop ik ook meetings te realiseren in de nabije toekomst.

Ingeborg de Keizer

Overkoepelend communitybeheerder, schrijver

Contacteer Ingeborg:
Contacteer Ingeborg:

Sterk intrinsiek gemotiveerd (“intrinsieke motivatie kun je niet aanleren, wel ontdekken”). Heeft na de kennismaking met de KernTalentenmethode een carrièreswitch gemaakt de keuze gemaakt om via haar bedrijf Eigen Meerwaarde meer en meer mensen deze ontdekkingstocht te laten ervaren. Focust daarbij op (jong)volwassenen, maar de ambities reiken verder.

Els de Wit

Communitybeheerder

Contacteer Els:
Contacteer Els:

Onderneemster (hoogbegaafdheid in Vlaanderen op de kaart) die via haar persoonlijke zoektocht onze organisatie tegenkwam en zich inzet voor hoogbegaafde kinderen en volwassenen.

Mijn naam is Els. Ik begeleid begaafde en hoogbegaafde kinderen en jongeren na een carrière als leerkracht. Daar voelde ik de nood aan begeleiding van deze kinderen, ook vanuit mijn eigen achtergrond als hoogbegaafde.

Na allerlei opleidingen en zelfstudie heb ik de stap naar zelfstandige gezet. Een van de beste beslissingen die ik heb kunnen maken. Kinderen zien openbloeien, hen leren zichzelf te durven zijn, is ook als begeleider een mooi moment. Via groepstrajecten filosoferen worden heel mooie resultaten behaald en ontdekken ze kinderen die ‘net als hen’ zijn.

Via deze zoektocht kwam ik de groepen tegen, een uitgebreid netwerk waar je gewoon jezelf mag zijn en interessante topics naar voren worden gebracht.

Erik van Beesten

Schrijver

Contacteer Erik:
Contacteer Erik:

Student en verteller (nerd pur sang). Erik is een slimmerik met een zwaar verleden, waar hij altijd sterker uit is gekomen. Hij vertelt graag over zijn leven, waar hij tegenaan loopt en wat hij heeft geleerd. Ondanks zijn autisme leeft hij niet volgens de labels: Erik is in de eerste plaats altijd gewoon Erik.

Mijn naam is Erik van Beesten. Ik ben vierdejaars student Business IT & Management aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Tevens geef ik voorlichtingen over studeren met een autistische stoornis. In het verleden heb ik ook eerstejaars studenten met autisme begeleid tijdens de transitie van middelbaar naar hoger onderwijs.

Als kleine jongen was ik al een ontzettend leergierig persoon, de lezende peuter. Dit dreef mijn ouders ertoe om op mijn vijfde mij te laten testen, waar zowel HB als een autistische stoornis uitkwam. Op mijn achtste werd ik overgeplaatst naar het speciaal onderwijs, waar ik simpele dingen leerde als mensen aankijken, emoties herkennen en een goed gesprek voeren.

Tegenwoordig merkt niemand meer dat ik autisme heb. Dit heb ik te danken aan jaren van trainingen, mijn heldere kop en veel doorzettingsvermogen. Het is heel vaak erg moeilijk gegaan, maar ik ben altijd beter aan de andere kant uitgekomen. Ik gebruik mijn aangeleerde skills om als pseudo-ambassadeur voor de autisten te fungeren. Veel mensen denken dat ze weten hoe wij denken, maar dat kan niemand weten. Iedereen is altijd in de eerste plaats zichzelf!

Persoonlijk ben ik dol op wandelen, gamen, pianomuziek, Snow Patrol, Pokémon, Oreo’s, mijn hond, en het internet, waar ik het grootste gedeelte van de tijd te vinden ben. Er is zo ontzettend veel te leren, en ik ben vastberaden om zoveel mogelijk te ontdekken, en anderen te helpen om zelf ook te blijven leren. Ik hoop dat mijn schrijfsels hierbij kunnen helpen.

Stephany Daal

Schrijver

Contacteer Stephany:
Contacteer Stephany:

Eigenzinnig en autonoom. Schrijfster, fotografe en reiziger. Ze heeft een onuitputtelijke drang naar kennis en is uiterst nieuwsgierig naar de wereld om haar heen. Is als talenknobbel vloeiend in vijf talen. Lievelingswoord: vergankelijk.

Als Surinaamse ben ik geboren (1990) op Curaçao en groei ik deels hier op en deels in Amsterdam. Echter heb ik me in de afgelopen tien jaren ook weten te vestigen in Estland, Brazilië, België en Egypte. Iets met ouders die ook veel gereisd hebben en ik vrij internationaal ben opgegroeid. Een vaste plek op aarde heb ik dus nooit gekend en ik hecht me ook niet aan een bepaald cultuur. Wereldburger dus. Of misschien toch typisch hoogbegaafd?

Van VMBO naar HAVO, weer terug naar VMBO, toch maar weer HAVO, dan HBO, uiteindelijk zelfs universiteit, maar nu weer terug op HBO. Mijn schoolperiode is niet bepaald vlotjes gelopen en ik ben vaak gestopt of veranderd van school of opleiding. Het was me altijd iets te saai, iets te langzaam en dat lang stilzitten in de klas of college vond ik helemaal niks. Na een aantal jaartjes een studie in de richting politiek hebben proberen af te ronden, realiseerde ik me tijdens het wonen in Brussel dat een carrière in de politiek helemaal niks voor mij was. Dat vroeg even om een totale ommekeer in mijn leven. Wat wilde ik nou écht? Het antwoord kwam al vrij snel: met kinderen werken.

Tegenwoordig studeer ik Pedagogiek via afstandsonderwijs (NTI) en wil ik daarnaast dolgraag aan de slag als onderwijsassistente of leerlingenbegeleidster. Geen fancy carrière bij de Verenigde Naties meer voor mij, maar gewoon lekker bezig zijn met kinderen en hun ontwikkeling. Heerlijk.

Alicia Puik

Schrijver

Contacteer Alicia:
Contacteer Alicia:

Hoogbegaafde en hoogsensitieve moeder van een hoogsensitief en zeer hoogbegaafd kind. De puzzelstukjes uit het verleden zijn op zijn plaats gevallen door de komst van haar zoon. Haar interesses liggen voornamelijk op het gebied van psychologie en menselijke interactie, alhoewel haar (creatieve) brein 1001 kanten op schiet. Kernwoorden die bij haar passen zijn openheid, eerlijkheid, directheid, authenticiteit, diepgang, respect en puurheid.

Ik ben een praktijkmens. Alhoewel ik vrij makkelijk kon leren was ik niet geïnteresseerd in stoffige boeken en saaie schoolroosters, maar in actie! Ik wilde weten hoe bedrijven werkten van A tot Z! Ik wilde de wereld zien!

Vanaf mijn 21e had ik geluk. Ik kwam een baas tegen die mijn (door mijzelf nog steeds niet echt onderkende) potentie zag en werd bij dat grote internationale bedrijf de eerste en enige vrouwelijke, en jongste manager ooit in hun geschiedenis. Ik mocht mijn eigen (logistieke) afdeling opzetten, aansturen, zelf mensen aannemen etc. Ik was helemaal in mijn element.

Maar het vele harde en late werken, mijn perfectionisme en mijn bewijsdrang hebben toen zijn tol geëist. Ik kreeg een burn-out met blijvende schade. Toen heb ik het roer helemaal omgegooid en ben ik gaan werken in een totaal andere (sociale) bedrijfstak, waar ik me als hoogsensitief persoon meer thuisvoelde, maar waar het werk niet uitdagend genoeg was.

Tegenwoordig bevind ik me in de bevoorrechte positie dat ik een stay-at-home mom mag zijn voor onze zeer hoogbegaafde zoon. In mijn zoektocht om hem gelukkiger te zien kwam ik bij Hoogbegaafd! terecht en kreeg ik ook mijn eigen aha-moment. Nu mag ik hier mijn belevingswereld neerpennen.
Verder houdt mijn gezin van veel rust, natuur en water. Wij zijn wat ik noem “bijzonderlingen” 🙂

Vrijwilliger worden

Hoe ontmoet jij ons? Raak betrokken en kom onze organisatie versterken vanuit jouw talent.

Neem gerust contact op, al dan niet naar aanleiding van onze actuele vacatures.

>Vacatures