Introductie | Introduction 2018-05-07T11:07:09+00:00

Hoe ontmoet jij ons?

Stichting Hoogbegaafd! verbindt, informeert en onderzoekt (ouders en begeleiders van) hoogbegaafden van alle leeftijden en achtergronden. Dat doen we met bijeenkomsten, een online community, het schrijven van artikelen, coaching, het onderhouden van een kennisportaal en het onderzoeken van bepaalde deelaspecten van hoogbegaafdheid. Empathie & Vertrouwen, Inclusie & Diversiteit, Integriteit & Discretie, Grondigheid & Wetenschappelijkheid zijn onze kernwaarden. We zetten hoog in op het gebruik van nieuwe media om op dynamische, interactieve en kritische wijze ons netwerk te onderhouden en informatie te verspreiden. We kijken verder dan een IQ-score: een hoogbegaafde is een hoogbewust persoon, soms ontestbaar. We benaderen hoogbegaafdheid als een positieve kwaliteit waarmee we als drijfveren middenin de maatschappij staan. Wij zijn internationaal actief.

Verbinden

Wij verbinden door elkaar aan te moedigen, onderling te delen wat ons interesseert en samen onze hoogbegaafdheid te ervaren in een zeer actieve online en offline community met meer dan 8000 leden.

Informeren

Wij informeren door wetenschappelijke artikelen beschikbaar te stellen en allerlei ervaringsgerichte en professionele bijdragen te schrijven, en nemen zo graag vooroordelen over hoogbegaafdheid weg.

Onderzoeken

Wij onderzoeken waar en hoe intellectuele en creatieve hoogbegaafden zich in de maatschappij bevinden, wat voor paden zij ondanks hun enorme diversiteit veelvuldig bewandelen, wat voor wegen ze zelf vinden, en welke bruggen ze (kunnen) slaan in de maatschappij.

Empathie & Vertrouwen

Wij zijn dynamisch en interactief. Daarbij hoort empathie van alle betrokkenen, zowel van vrijwilligers als deelnemers. Een betrouwbare en vertrouwelijke omgeving is de beste plek om uit te wisselen over hoogbegaafd zijn en leven.

Inclusie & Diversiteit

Wij vertegenwoordigen niet slechts een bepaalde groep hoogbegaafden, maar ook groepen die vaak over het hoofd gezien worden, zoals uitzonderlijk hoogbegaafden, hoogbegaafden met medische aandoeningen, hoogbegaafde ouderen, en dubbelbijzondere hoogbegaafden. Wij vormen een community met verschillende interesses, genderidentiteiten, geaardheden en culturele achtergronden.

Integriteit & Discretie

Wij voeden geen ego’s, zijn eerlijk en transparant, hebben geen dubbelzinnige belangen en bewaken de veiligheid op al onze kanalen. Op die manier werken we zo duurzaam en stabiel mogelijk aan onze missie.

Grondigheid & Wetenschappelijkheid

Wij streven een wetenschappelijke benadering na in het informeren over hoogbegaafdheid en het wegnemen van vooroordelen en nemen niet klakkeloos alles voor waar aan.

Introduction

How will you meet us?

The Gifted! Foundation connects, informs and investigates (parents, teachers and counselors of) gifted people of all ages and backgrounds. To do so, we organize meetings, offer an online community, publish articles, offer coaching, maintain a knowledge portal, and investigate specific aspects of being gifted. Empathy & Trust, Inclusion & Diversity, Integrity & Discretion, Thoroughness & Science are our core values. We highly depend on new media to dynamically, interactively and critically maintain our network and to spread knowledge. We look beyond IQ-scores: a gifted person is a highly aware person, sometimes not testable. We approach giftedness as a positive quality that allows us to contribute significantly to society. We operate internationally.

Connecting

We connect by encouraging each other, sharing our interests, and experiencing our giftedness together, as demonstrated in a highly active online and offline community with over 8000 individual members.

Informing

We inform by distributing the latest scientific insights and by writing personal and professional articles, and by doing so, we aim to take away prejudices against giftedness.

Investigating

We investigate the well-being of intellectually and creatively gifted people and what is needed to make them flourish in society.

Empathy & Trust

We are dynamic and interactive. We expect empathy of everyone involved: volunteers as well as well as participants. A reliable and trustworthy environment is the best place to exchange about finding meaning in being gifted.

Inclusion & Diversity

We do not just represent one group of gifted people, but also represent commonly overlooked groups, such as highly, exceptionally and profoundly gifted people, gifted people with medical conditions, gifted elders, and twice exceptional gifted people.  We are a community with different interests, gender identities, personalities and cultural backgrounds.

Integrity & Discretion

We do not support big egos, are honest and transparent, have no hidden agenda, and actively maintain high safety standards within our community. We work on our mission in a sustainable and steady way.

Thoroughness & Science

We follow the latest scientific insights when informing about giftedness and taking away prejudices, stereotypes and myths, and refuse to spread misinformation and fake news.

Tijdlijn

• 5 mei ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) toegekend met terugwerkende kracht vanaf datum oprichting
  • 2 april Uitzonderlijk Hoogbegaafd! Vraag & Aanbod op Facebook
  • 12 december Hoogbegaafd! Ouders Voortgezet onderwijs op Facebook