Hoogbegaafd! Samen Zijn – Uitzonderlijk hoogbegaafde volwassenen

Zeer hoogbegaafd zijn is niet zomaar een beetje hoogbegaafd zijn. Het brengt een zijnswijze met zich mee, die zich doorgaans kenmerkt door een intens waarnemingsvermogen, een onuitputtelijke drang naar het opdoen van nieuwe kennis, het zien van patronen in een groter geheel, en het vermogen deze toe te passen in een andere context. Je spreekt een zekere taal die je vaker openlijk wil spreken. Veel zeer hoogbegaafden zijn bescheiden en laten het niet actief doorschemeren. Maar anders dan het simpelweg op IQ-scores te gooien, is er vooral een wezenlijk verschil. Alleen al in het waarnemingsvermogen en de manier waarop je de via verschillende kanalen binnengekomen informatie, gebeurtenissen en gedachten integreert in rijke associatievelden. En dat mag je best erkennen.

Het doel van de bijeenkomst voor zeer hoogbegaafde volwassenen is om op landelijke schaal voor verbinding te zorgen. Hoewel in principe alleen bedoeld voor zeer hoogbegaafde volwassenen, kunnen er ook kinderen mee als je geen oppas hebt kunnen regelen. Aangezien ik zelf geen kinderen heb is het dan wel zo handig dat je ook iets ter lering ende vermaeck meeneemt voor je kind.

Het is een huiskamerbijeenkomst met een gezellige koffietafel. Er kan worden meegegeten. Allergieën graag doorgeven! Verder is er een leestafel in een aparte, rustige ruimte. Er zijn ook katten die om liefde en aandacht vragen: ze houden van een aai en een knuffel. Afhankelijk van hoe druk het is komen ze lekker bij je zitten.

Meer informatie en aanmelden via Hoogbegaafd! Zeer hoogbegaafde volwassenen, een groep waarvoor een intake van toepassing is. Hoor jij ook thuis op deze bijeenkomst, maar heb je geen Facebook? Stuur dan een motivatie naar hoogbegaafd.in.europa@gmail.com en ik ga graag met je in gesprek. De inschrijving sluit op 1 juli. Extra donaties ten behoeve van de stichting worden zeer gewaardeerd.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie