Hoogbegaafd! Samen Zijn – Volwassenen regio Overijssel: Eenzaamheid

Thema: Eenzaamheid; geen probleem… als je het moeilijk vindt om nieuwe mensen te leren kennen?

Op 24 november zal er een eerste huiskamerbijeenkomst plaatsvinden in Zwolle n.a.v. het thema eenzaamheid. Wat doet dat met je? Hoe ga je ermee om? Hoe heb je geleerd om minder eenzaam te zijn? Wat zou je anderen willen meegeven?

In een kleine setting (max. 7 personen) willen we de gelegenheid bieden om aan de keukentafel te praten over dingen die ons echt bezighouden. We zorgen voor glutenvrije, biologische en eventueel lactosevrije hapjes en drankjes. Ook is er een rijk gevulde informatieve boekenkast aanwezig.

Het is een laagdrempelige manier van verbinding, uitwisseling en informatie voor (vermoedelijk) hoogbegaafde (jong)volwassenen in de regio. Het doel van de bijeenkomst voor hoogbegaafde volwassenen in de regio Overijssel is om op regionale schaal voor verbinding te zorgen. Natuurlijk ben je ook welkom als je niet uit Overijssel komt. De locatie is slechts 10 minuten lopen vanaf het station en je ontvangt deze bij aanmelding.

Creatief hoogbegaafd zijn is een set aan eigenschappen die een kenmerkende en typerende uitwerking heeft op je levensloop. Het belangrijkste kenmerk is dat (creatief) hoogbegaafden fundamenteel anders zijn, anders denken, anders functioneren en daarom ook vaak de aansluiting missen met de mensen in de ‘normale’ samenleving. Je ervaart dat je zelf op een andere ‘frequentie’ leeft.

Velen zijn bovengemiddeld sensitief, hebben een groot voorstellingsvermogen en reageren versterkt emotioneel op gebeurtenissen. Je leeft snel met mensen mee, bent gevoelig voor sfeer, je scant je omgeving en de emotionele staat van anderen. Ook is er een verhoogde respons op prikkels. Sociale interactie wordt ervaren als lastig. Je past je vaak aan je omgeving aan. Gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en het gevoel erbij te horen zijn voorwaarden om op plezierige wijze te kunnen samenwerken.

Je realiseert je dat je als hoogbegaafde echt anders bent. Dit kun je ontkennen of omarmen en gaan investeren in het erachter komen wie jij bent, wat voor jou de bedoeling is, wat je daarmee te doen hebt en welke rol jij in de samenleving te vervullen hebt.

Je kunt niet veranderen dat je anders bent, maar je kunt wel leren begrijpen hoe dat voor jou werkt en hoe je daar je kracht van maakt. Dat verzacht de pijn van de scheuren in het leven.

Meer informatie en aanmelden via Hoogbegaafd! Overijssel of als dat niet gaat via hoogbegaafd.in.europa@gmail.com. De inschrijving sluit op 22 november. Toegang à € 7,50 contant te voldoen. Extra donaties t.b.v. de stichting worden zeer gewaardeerd.

Stichting Hoogbegaafd! wil mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen. Zij organiseert bijeenkomsten voor verschillende groepen hoogbegaafden. Het liefst ziet de stichting deze verbinding op landelijke schaal ontstaan. Initiatieven worden van harte verwelkomd!