Hoogbegaafd! Samen Zijn – Volwassenen regio Antwerpen: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Thema: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Deze bijeenkomst heeft als thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Er is volop ruimte voor de uitwisseling van ideeën omtrent MVO, sociaal en duurzaam ondernemen.

Hoe kunnen we bijvoorbeeld een webshop openen voor hobbyisten die hun ambachtsproducten willen verkopen? En hoe kunnen we sociale ondernemingen en stichtingen die veel fairtrade, biologische, ecologische en ambachtsproducten verkopen, maar geen goede webshop hebben, hier in België de kans geven om via een “Maatschappelijk Verantwoorde Webshop” hun producten aan te bieden? Dit lijkt me een leuk basisconcept en in de groep is naar mijn inschatting voldoende kwaliteit om het in de praktijk te brengen. Het is leuk om na te denken over waar de criteria van de producten aan moeten voldoen, aan welke criteria goede doelen moeten voldoen, wat er allemaal nodig is om zoiets op te starten (financieel, juridisch, etc.), hoe inkomsten te genereren, wat te doen met de inkomsten, en tot slot, wat voor bedrijven er gebruik van mogen maken. Ik persoonlijk ken ook al veel hobbyisten die ambachtsproducten maken.

Dit is een combinatiebijeenkomst voor (uitzonderlijk) hoogbegaafde (jong)volwassenen in Antwerpen en in de wijde omgeving. Het is een laagdrempelige manier van verbinding, uitwisseling en informatie voor hoogbegaafden.

We komen samen in de woonst van iemand die eerder naar een bijeenkomst is geweest (te Berchem) en voor hapjes en drankjes betaal je een bijdrage van €5,-.

Meer informatie en aanmelden via Hoogbegaafd! Antwerpen, Hoogbegaafd! Jongvolwassenen of Uitzonderlijk Hoogbegaafd! Volwassenen, een groep waarvoor een intake van toepassing is. Hoor jij ook thuis op deze bijeenkomst, maar heb je geen Facebook? Stuur dan een motivatie naar hoogbegaafd.in.europa@gmail.com. Graag uiterlijk een week van tevoren aanmelden.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie