Inschrijven

Schrijf je voor één, enkele, of alle categorieën in en je ontvangt van elke nieuwe bijdrage in die categorie een bericht.

Aanmelden

Nieuws

Alles over Stichting Hoogbegaafd!: onze nieuwsbrieven waarin onder meer aankondigingen van geplande bijeenkomsten. De nieuwsbrieven bevatten ook een overzicht van de meest recente artikelen. Die krijg je dan niet meteen, maar deze optie is wel handig als je iets minder vaak mail wenst te ontvangen, bijvoorbeeld als je een andere stichting of een onderneming vertegenwoordigt.

Hoogbegaafde volwassenen / Uitzonderlijk hoogbegaafde volwassenen

Het laatste nieuws het eerst: losse artikelen over van alles dat (uitzonderlijk) hoogbegaafde volwassenen bezighoudt, voor en door hoogbegaafden en in allerlei genres. Deze categorie omvat geen nieuws over en aankondigingen vanuit onze organisatie.

Hoogbegaafde kinderen / Uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen

Het laatste nieuws het eerst: losse artikelen over van alles met betrekking tot het (uitzonderlijk) hoogbegaafde kind, zoals op school of in het gezin, in alle genres. Deze categorie omvat geen nieuws over en aankondigingen vanuit onze organisatie.

Informatief

Mijn kind is hoogbegaafd, of ik ben hoogbegaafd. Hoe kan ik daar goed mee omgaan? Waar moet ik op letten? Wat zijn de valkuilen? Met praktische tips kan je gelijk aan de slag. Ook samenvattingen van wetenschappelijk onderzoek kan je hier vinden.

Alles lezen

Belevingswereld

Persoonlijke verhalen door hoogbegaafde volwassenen of ouders van een hoogbegaafd kind, geschreven vanuit de zijnswijze en als basis van dialoog.

Alles lezen

Opinie

Een kritische kijk naar binnen en naar buiten: prikkelende stukken die aanzetten tot nadenken.

Alles lezen

Dialoog

Persoonlijke verhalen in dialoogvorm over situaties waar veel hoogbegaafden tegenaan lopen.

Alles lezen

Onderzoek

Polls en onderzoek uitgevoerd door onze organisatie. Soms een simpele en snelle poll, soms een update van langduriger onderzoek.

Alles lezen

Recensie

Recensies van boeken en andere producten die relevant zijn voor hoogbegaafden, en soms niet zo relevant als ze in eerste instantie leken te zijn.

Alles lezen

Adi van den Brande

Ik ben Adi Van den Brande. Als coach bij het adviesbureau Het Lampje (Heverlee, Vlaanderen) ondersteun ik ouders van kinderen, hoogbegaafd of met autisme. Mijn expertise op beide domeinen maakt dat ik me meer en meer kan verdiepen op de combinatie van beiden. Aanvullend studeer ik op dit moment psychologie om zo kinderen in hun totaliteit te begeleiden.

Alicia Puik

Ik ben Alicia Puik, hoogbegaafde & hoogsensitieve moeder van een hoogsensitief & zeer hoogbegaafd kind. De puzzelstukjes uit het verleden zijn op zijn plaats gevallen door de komst van mijn zoon. Mijn interesse ligt voornamelijk op het gebied van psychologie en menselijke interactie, alhoewel mijn (creatieve) brein 1001 kanten op schiet. Kernwoorden die bij mij passen zijn openheid, eerlijkheid, directheid, authenticiteit, diepgang, respect en puurheid. Wees trots op wie je bent, jij bent in geen hokje te vangen!

Daniëlle Mers

Altijd op zoek naar nieuwe onderwerpen en vaardigheden (actiemeisje) om zelf te leren en door te geven aan anderen. Dat doet ze door kritische vragen te stellen. Hiermee wil ze mensen bewegen om meer uit zichzelf te halen op allerlei vlakken. Ze heeft interesse en kennis op meerdere vlakken en is onderneemster in een aantal van deze gebieden: IT (zeer breed), fotografie en de muziekindustrie.

Els de Wit

Els De Wit is zaakvoerder van Talentvol in Bornem, Vlaanderen. Ze begeleidt kinderen, jongeren en volwassenen bij hun hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Ook helpt ze scholen bij het uitwerken van een realistisch en haalbaar beleid voor hoogbegaafden, geeft ze infosessies, nascholingen en workshops.

Emmy

Niet expres, maar altijd onderweg naar de volgende baan waar ik de boel ga opschudden… Onlangs de, van schrik vijf jaar geleden weggegooide, IQ test opgesnord uit de archieven, Mensaal geworden, een begin gemaakt met te léven in plaats van adrenaline-gestuurd óverleven, begrijp ik nu beter wat mij steeds bezielt. Geschoold in de sociaal-pedagogische hulpverlening, verpleging en hoger management heb ik benaderingen tot mijn beschikking om mijn innerlijke verbijstering om te kunnen zetten in door de band genomen acceptabele vragen.

Erik van Beesten

Student, verteller, en nerd pur sang; Erik is een slimmerik met een zwaar verleden, waar hij altijd sterker uit is gekomen. Hij vertelt graag over zijn leven, waar hij tegenaan loopt en wat hij heeft geleerd. Ondanks zijn autisme leeft hij niet volgens de labels: Erik is in de eerste plaats altijd gewoon Erik.

Hiranthi Herlaar

In het dagelijks leven denkt, schrijft en praat Hiranthi veel over opgroeien in het algemeen. Van de ontwikkeling van baby’s en kleine kinderen, tot de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen en de invloed van hun jeugd en huidige omgeving daarop.

Ilona Kuis

Vrouw-mens, 1982, mr. drs., dochter, zus, vriendin, schrijfster, reiziger, zelfstandig ondernemer, procesbegeleider, plantenliefhebber en smakelijke eter. Hoe kennen en uiten we onszelf? Voor mij is dat kunst. Een puzzel die me nooit verveelt. Via mijn praktijk ‘Begeleiding in bewustwording’ begeleid ik anderen (en mezelf) naar een leven in eenvoud met en ná complexiteit, in zinnelijke verbinding met intellectualiteit, en in een balans van kalmte en intensiteit.

Ingeborg de Keizer

Ik ben terecht gekomen in de wereld van hoogbegaafdheid. En nog altijd kleine wereld die nodig meer in het licht moet worden gezet wat mij betreft. Voor begeleiding van kinderen is gelukkig steeds wat meer aandacht. Wat mij verrast heeft, is dat deze wereld bij volwassenen nog maar nauwelijks bekend is. En daar wil ik verandering in brengen!

Jenny

Humanoid Madcatter exploring the inner and outer world with a dose of daring daftness. To boldly know what no one knew before and perhaps a little more.

Lotte van Lith

Lotte van Lith specialiseert zich via haar praktijk en onderzoek in begaafd-gevoeligheid, emoties en persoonlijkheidsontwikkeling. Zij werkt bij haar bedrijf A Lot Of Complexity als coach voor (jong)volwassenen, organiseert workshops en studiedagen over relevante thematiek en verzorgt op internationaal niveau lezingen. De theorie van positieve desintegratie is daarbij een belangrijke, maar niet enige bron van inspiratie. In 2016 won ze de Mensa Fonds award in de categorie Werk.

Marjolijn Peters

Ik ben ervaringsdeskundige, werd opgeleid door Truus van der Kaaij en Frank de Mink, werk als gediplomeerd Coach, Kindercoach, Therapeut Systemisch Werk, ben begeleider & docent familie- en verlangenopstellingen, en werk als docent Innerlijk Kind Therapie bij Civas.

Martine van der Reijden

42-jarige vrouw, in het dagelijks leven part-time bedrijfsadministrateur, beginnend auteur.

Niek Verhage

Ziet intrapersoonlijke intelligentie als belangrijkste intelligentie waarover de mens beschikt en vanuit deze intelligentie tracht Niek het leven zo eenvoudig mogelijk te houden door de weg te bewandelen die de minste energie van hem vraagt, maar toch voldoende kwaliteit geeft. Volgens hem kan dit het makkelijkst verwezenlijkt worden wanneer het individu een hoog bewustzijn over het zelf heeft – waarmee hij niet beweert dat het makkelijk is.

Stephany Daal

Creatief, eigenzinnig en intens. Empathisch, maar sociaal toch een tikkeltje onhandig. Ondernemend, gedreven, nieuwsgierig en vooral volop in het leven staand. Onder het mom van leven zoals ík het wil, baan ik me een weg door een wereld die ik tot in de puntjes wil begrijpen.

Tessa Faber

“Ontdek wie je bent en wees het dan expres”. Deze uitspraak was o.a. de springveer van Tessa Faber om 12 jaar geleden te starten met Making Sense, haar persoonlijke loopbaanadviesbureau. Zij coacht en begeleidt hoogsensitieve, hoogbegaafde en andere (niet-standaard) professionals bij ontwikkeling, profilering en andere vraagstukken in hun loopbaan. Dat doet zij zelf ook op een niet-standaard manier, geen testen of vaste volgorde maar precies dat doen, wat werkt op dat moment.