Interview

&C Magazine

Het interview met de oprichter en voorzitter van Stichting Hoogbegaafd!, Dr. Alice K. Burridge, wordt gepubliceerd in het oktobernummer van &C Magazine. Het magazine is verkrijgbaar bij de meeste kiosken en supermarkten!


Terugblikkend

Ondertussen in Antwerpen

De terugblik. Was me zeer aangenaam. Ik heb een vriendin een leuke namiddag bezorgd. We hebben zelfs samen haar parkeerboete gedeeld. Het gezelschap van iedereen was bijzonder boeiend en verbonden. Een namiddag van wederzijds begrip en herkenning. Voor herhaling vatbaar, liefst op regelmatige basis. Ik ben ervan overtuigd dat me mekaar meer in het dagelijkse leven ook kunnen ondersteunen omdat onze uitdagingen gelijklopend zijn. Veel HB’ers zijn echter liever op zichzelf, dus laat ik het vrij of die behoefte er wel bij iedereen is. Ik voelde echter wel een thuiskomen bij mekaar. Wat HB’ers best ook graag hebben is een specifiek onderwerp of een “doe” ding met wat uitdaging waarbij ze prettig geprikkeld worden in het samen “doen”.

Geert Peeters (bezoeker) over de Hoogbegaafd! Samen Zijn bijeenkomst voor hoogbegaafde volwassenen op 4 augustus

Heel inspirerend voor me: ik heb mensen leren kennen die volgens mij een IQ hebben van 3000 (niet dat het daar om gaat). Ik heb mensen ontmoet die me inzicht hebben doen krijgen in hun wereld, en me tips hebben gegeven over hoe zij in het leven staan, en hoe ze er mee omgaan. Ik trek er lessen uit, maar niet enkel dat: ook nieuwe vriendschappen zijn ontstaan mijns inziens. En ik ben hen er erg dankbaar voor!

Koen van Hoof (bezoeker) over de Hoogbegaafd! Samen Zijn bijeenkomst voor hoogbegaafde volwassenen op 1 september

Ik heb het als mijn meest positieve aanraking met HB-gerelateerde dingen ervaren. Nog beter dan coaches en centra gespecialiseerd in HB. Heel interessante dingen gehoord, erg leuk om alle verschillende levenslopen en ervaringen te horen.

De herkenning maar vooral ook het luisteren en reageren zonder oordeel. Ook geen moment dat ik daar was getwijfeld aan mijn (mogelijke) hoogbegaafdheid, wat erg uniek is voor mij. Blijf ik mee worstelen.

Heb ook een aantal mensen ontmoet waar het voor mijn gevoel echt mee klikte en kijk er naar uit om weer eens een middag met ze door te brengen! (Hopelijk met tijd om ook langer te blijven achteraf)

Bedankt allen, veel geleerd 

Jessica Jansen (bezoeker) over de Hoogbegaafd! Samen Zijn bijeenkomst voor hoogbegaafde volwassenen op 1 september


Advertentie

Coachingsretraite

Voor hoogbegaafde volwassenen

Tijdens deze retraite gaat het geheel om jou en je ontwikkeling. Het is een afwisseling tussen coaching en in stilte zijn, binnen en buiten in de natuur, afgestemd op jouw behoeften. Je hoogbegaafde identiteit mag er zijn en we gaan deze verder uitdiepen, zodat je teruggaat naar je oorsprong en meer kunt handelen vanuit je talenten. Je zit misschien te veel in je hoofd en loopt hierin vast, waarbij je niet meer luistert naar de signalen van je lijf. Je kunt alle ruimte geven aan wat normaal geen ruimte krijgt. Dat kunnen praktische zaken zijn, zoals het in gang zetten van een carrièrewending, of meer gevoelsmatige kwesties.

Je bepaalt zelf of de retraite een weekendarrangement is van 3 dagen (2 nachten) of 4 dagen (3 nachten). Heb je liever een langere duur of een doordeweekse retraite? Ook dat is mogelijk.

Waarom een retraite

✓ Een afwisseling tussen coaching en in stilte zijn, afgestemd op jouw behoeften

✓ Zingeving: je (uitzonderlijk) hoogbegaafde identiteit en waarden ontdekken, terug naar je oorsprong

✓ Zelfontwikkeling: ontrafelen hoe je deze identiteit optimaal gaat inzetten

✓ Autonomie: rust en stilte, zelf meer ruimte kunnen innemen

✓ Luisteren naar je lichamelijke signalen, uit je hoofd komen

✓ Verlies en rouw de ruimte durven geven

✓ Relaties grondig overdenken, afscheid nemen en andere mensen (weer) meer durven vertrouwen

✓ Aan de slag met de invulling van een vernieuwde carrière

✓ Werken aan een ondernemingsplan, bedrijfs- of onderzoeksvraagstuk

✓ De oordeelloze natuur in je opnemen, je overgeven aan het onvoorspelbare van het weer

>Website

>Facebookpagina

Print Friendly, PDF & Email