Hoogbegaafd! Nieuwsbrief – Mei 2018

Geplande bijeenkomsten

Subtitels van bijeenkomsten zijn aanklikbaar voor meer informatie

4 mei, Eindhoven

>Hoogbegaafd! Samen Zijn – Hoogbegaafde volwassenen

26 mei, Amsterdam

>Hoogbegaafd! Samen Zijn – Hoogbegaafde gezinnen

1 juni, Eindhoven

>Hoogbegaafd! Samen Zijn – Hoogbegaafde volwassenen

16 juni, Almere

>Hoogbegaafd! Vrijwilligersactiviteit

Aanmelden


Nieuwe artikelen

Titels van artikelen zijn aanklikbaar

Belevingswereld

>Dit was, is en wordt Michal – 1: kennismakingsgesprek | “Michal”, gefaciliteerd door Ilona Kuis

>Dit was, is en wordt Michal – 2 | “Michal”, gefaciliteerd door Ilona Kuis

>Beperkingsvrijheid | Erik van Beesten

Alles lezen

Donateurs gezocht!

Voor innovatie en onderhoud van de stichting

Dankzij jou kunnen we als stichting onze activiteiten voor en door hoogbegaafden blijven ontplooien en uitbreiden, in aanvulling op onze gratis toegankelijke online community, ons E-magazine, onze laagdrempelige bijeenkomsten en meer.

Bijvoorbeeld met symposia, weekendjes weg en andere interactieve programma’s om elkaar te ontmoeten.

En het hosten van ingesproken versies van onze online artikelen via SoundCloud om de toegankelijkheid voor o.a. dyslectici en slechtzienden te bevorderen.

Of het ontwikkelen van een periodieke bundel met verhalen geschreven door hoogbegaafden voor herkenning, inzichtelijkheid en verbinding op basis van een existentiële benadering van hoogbegaafdheid.

En bovendien: internationalisering.

Zo kunnen we steeds meer waarmaken binnen onze kerndoelen: Verbinden, Informeren en Onderzoeken

Doneer bijvoorbeeld als talent (10-<25 euro), creative mind (25-<50 euro), great thinker (50-<100 euro), multipotentialite (100-<150 euro) en meer.

>Doneer

Verder kan je deelnemen aan benefietdiners om bij te dragen aan de stichting onder het genot van heerlijk eten! Deze worden aangekondigd in deze maandelijkse nieuwsbrief.

>Of houd deze link in de gaten

Ten slotte bieden we mogelijkheden voor bedrijven en andere organisaties: je kunt adverteren in deze maandelijkse nieuwsbrief, met een banner op deze website of in de vorm van een vacature geschikt voor hoogbegaafden. De opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting.

>Adverteren

Wij zijn onderweg om een ANBI of SBBI-status te verkrijgen. Dit zal je wat betreft je donaties belastingvoordelen opleveren.

Als donateur ben je van harte welkom in onze speciale donateurscommunity!

We brengen je graag in contact met andere donateurs. Daarom bieden we een speciale community voor onze donateurs! Heb je een keer gedoneerd aan de stichting of ben je vaste donateur? Dan ben je van harte welkom! Als dank voor wat jij allemaal mogelijk maakt voor de stichting, maken we van deze groep een fijne donateurscommunity waarin we elkaar desgewenst ook ondersteunen in persoonlijke vraagstukken. Ook is er ruimte voor inbreng van nieuwe ideeën. Een fijne mix van innovatie en persoonlijk contact! Verder blijf je hier op de hoogte van alle nieuwe initiatieven omtrent doneren aan de stichting, waaronder uitnodigingen voor aanstaande benefietdiners. Hartelijk dank voor jouw steun en jouw zijn!

>Lid worden van de Hoogbegaafd! Donateurscommunity


Nieuw bestuurslid

Eelko de Vos

Wij verwelkomen een nieuw bestuurslid: Eelko de Vos. Al meer dan vier jaar was hij als lid van diverse groepen betrokken bij de stichting en niet veel later werd hij communitybeheerder van de interessegroepen Filosofie, Wetenschap, Atheïsten en De Toren van Babel. Hij zal zich als bestuurder onder meer beschikbaar stellen voor de vertegenwoordiging van de stichting op externe evenementen. Vanuit zijn eigen ervaring heeft hij interesse in het uitgeven van een bundel voor de stichting, waarin de existentiële visie van de stichting op hoogbegaafdheid goed tot haar recht komt. Het bestuur is blij om de strategisch sterke Eelko als bestuurslid te verwelkomen!

Eelko is een “optimistische fatalist” (“Geen zorgen, komt goed!”), geïnteresseerd in vrijwel alles behalve zweverigheid, GTST of Gordon Heuckeroth. Zeer geïnteresseerd in natuurkunde, quantum mechanica, gefascineerd door psychologie, filosofie en vooral -vanuit atheïstisch standpunt- geloof/religie. Maar ook Disturbed, de Beatles, H.R. Giger, Aliens, Perl, Unix en zijn vrouw en kinderen zijn grote interesses en prettige tijdvreters. Eelko houdt van discussies over allerlei zaken: van zeer persoonlijke problemen, via maatschappelijk kritische debatten tot toekomstvisies over techniek en intelligentie.

“Als een soort van grap heb ik me jaren geleden aangemeld bij de eerste hoogbegaafdengroep, waar ik snel in toegelaten werd. “Ik ben dus nu echt hoogbegaafd!”, riep ik semi-verrast blij en ietwat sceptisch over de opzet van deze groep. Maar al snel merkte ik dat in deze groepen mensen zaten waar ik me zeer mee kon identificeren. Mijn intellectuele interesses werden gevoed en opgestookt, en de rare trekjes die ik had, bleken gedeeld te worden door een hoop anderen binnen Hoogbegaafd! Of ik zelf hoogbegaafd ben betwijfel ik nog steeds, maar volgens verschillende docenten aan de universiteit, (in mijn ogen) slimme vrienden en kennissen word ik er wel vaak van beschuldigd. Dat, samen met het feit dat ik me wel op mijn gemak voel binnen deze groepen, heeft me gerustgesteld dat ik vast ook wel hoogbegaafde trekjes heb. Of ik het ooit ga testen? Geen idee. Dat interesseert me eigenlijk niet zoveel.

Mijn carrière begon op de lagere school waar ik de vriendelijke bijnaam “stuud” kreeg, omdat ik leren en wetenschap machtig interessant vond. Mijn allereerste opstel ooit ging over een robot die stalen buizen boog maar een foutje maakte en een mens te pakken kreeg, waarna ik duidelijk beschreef welke botten er in chronologische volgorde aan gingen. Dat verhaaltje haalde meteen de schoolkrant.

Na het VWO ben ik aan de TU Delft Informatica gaan studeren, waar ik mijn interesse in kunstmatige intelligentie kon voeden. Helaas vond ik dat er daar enkel wiskundige truukjes uitgehaald werden om basale neurale structuren na te bootsen, terwijl tot mijn grote teleurstelling het complete mobiele glia-netwerk volkomen over het hoofd gezien werd. Dat was zo’n afknapper dat ik er uiteindelijk maar het Internet op gegaan ben en de toentertijd grootste SF-website ter wereld heb opgezet en twee jaar heb onderhouden. Mijn afstudeerproject werd met zeer luid applaus ontvangen en beoordeeld, maar ik heb de studie toch nooit afgemaakt – werken bleek veel leuker en leerzamer. Het Internet heeft dus ook nauwelijks nog geheimen voor mij als techneut.

Sindsdien blijf ik me in mijn vrije tijd bezighouden met zo’n beetje elk vakgebied in de wetenschap en allerlei start-ups om me heen waar ik wat aan kan bijdragen. En als ik echt tijd over heb, schrijf ik ook nog wat verhalen hier en daar.”

>Lid worden van interessegroepen

>Meer mensen


Advertentie

Gifted Gala

THE GIFTED GALA – TALENTS CELEBRATION EN THE GIFTED GALA FAMILY – 2 DAGEN FEEST, VOOR EN DOOR HOOGBEGAAFDEN.

Voor families – The Gifted Gala Family

SEPTEMBER 2018

Een hele dag vol met hoogbegaafdheid, op vele vlakken. The Gifted Gala Family, groots maar toch intiem. Maximaal 250 deelnemers (volwassenen en kinderen). Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar. Locatie en ticketprijs volgen.

De laatste nieuwtjes kan je volgen via de Facebookpagina. Op de Facebookpagina kan je je voorkeur aangeven en ook laten weten wat je kinderen willen doen. Wij zoeken dan de workshops en activiteiten op verzoek van de kinderen. Het draait om de kids deze dag!

NETWERKEN & NIEUWE VRIENDEN ONTMOETEN • HEERLIJK ETEN OP EEN SFEERVOLLE LOCATIE • GENIETEN VAN UNIEKE OPTREDENS • GOLFLENGTES UITWISSELEN • WORKSHOPS

>Facebookpagina Gifted Gala Family

>Website Gifted Gala Family

Voor professionals – The Gifted Gala Talents Celebration

OKTOBER 2018

SYMPOSIUM THEMA: EDUCATION AND TWICE EXCEPTIONALITYTijdens dit unieke en exclusieve evenement op het prachtige landgoed Duin en Kruidberg kunt u internationale en nationale sprekers bewonderen en ontmoeten. Dr. Melanie Hayes uit Californië, USA, is onze eregast. Zij is een expert op het gebied van 2E, ‘twice exceptional’. Paula Prober vertelt live over haar RainForestMind analogie en Charlotte Visch is een van de meest ervaren kindertherapeuten in Nederland, die hoogbegaafde kinderen als geen ander begrijpt.

>Meer over de sprekers

Tickets kan je reserveren tot 1 juni. Doe het snel, op is op! Om het symposium door te laten gaan in oktober moeten minimaal 150 tickets worden verkocht. Daarom bieden we tot 20 mei een vroegboekkorting aan van 44 euro per ticket. We zijn erg blij en trots een bijzondere dag te kunnen aanbieden door de perfecte mix van topsprekers, toplocatie en heerlijk programma. Het wordt geen symposium als vele andere … de tours en workshops als extraatje maken de dag geheel af in stijl. Iedereen die interesse heeft in dit unieke symposium is van harte welkom.

>Tickets bestellen

UNIEK • EXCLUSIEF • GALA • GAAT OP WERELDTOURNEE

Print Friendly, PDF & Email
By |2018-05-13T16:05:56+00:00april 28th, 2018|News, Nieuws|0 Comments

About the Author:

Stichting Hoogbegaafd! verbindt, informeert en onderzoekt (ouders en begeleiders van) hoogbegaafden van alle leeftijden en achtergronden, ouders en begeleiders van hoogbegaafden en overige geïnteresseerden. Dat doen we met bijeenkomsten, een diverse online community, het schrijven van online artikelen, het onderhouden van een kennisportaal en het onderzoeken van bepaalde deelaspecten van hoogbegaafdheid. Empathie & Vertrouwen, Inclusie & Diversiteit, Integriteit & Discretie, Grondigheid & Wetenschappelijkheid zijn onze kernwaarden. We zetten hoog in op het gebruik van nieuwe media om op dynamische, interactieve en kritische wijze ons netwerk te onderhouden en informatie te verspreiden. We kijken verder dan een IQ-score: een hoogbegaafde is een hoogbewust persoon, soms ontestbaar. We benaderen hoogbegaafdheid als een positieve kwaliteit waarmee we als drijfveren middenin de maatschappij staan.

Geef een reactie