Ben ik een natuurkracht als de oceaan zo veel groter en krachtiger is?

Te vroeg, te snel, te onwaarschijnlijk in wat ik al doe. Op mijn leeftijd kan ik zogenaamd niets anders dan een naïeve bambi zijn, want ik moet het leven eerst nog ondervinden, anders oordeel ik over wat ik “niet kan weten”. Tellen mijn vele ervaringen tot dusver dan niet? En telt wat ik in mijn hoofd al zo veelvuldig en intens heb doorleefd niet? Alles wat ik mezelf in innerlijke gesprekken heb voorgelegd, van alle kanten belicht, met overweging van allerlei factoren en variabelen? Valt dat alles weg te strepen tegen mijn absolute leeftijd? Of ben jij een ageist?

Ik ben extreem. Ik ben mijn remmen aan het loslaten. Matilda, niemands beste vriendin, ontdekt haar krachten.

Ik ben geen “millennial” zonder langetermijndoelen. Geen opgepepte startupper die “gewoon” in het diepe springt en zaken gaat doen, die naar het volgende springt als het eerdere niet werkt, die niet de hele tijd de ruimte aftast en inschat. Gejaagd, disruptive, snel en nu, hip en opgeschoten. Overmatige disruptive innovation doet ontwortelen. Gouden bergen zonder liefde, the next Big Thing. Geven we nog wel een beetje om elkaar? Is er dan helemaal niets meer goed van wat er al was? Komt het nieuwe niet ook voort uit wat er al is?

Ben ik een natuurkracht als de oceaan zo veel groter en krachtiger is? Ik ben overal waar water stroomt. Ik doorleef. Ik doorzie anderen. Als de wereld nog niet klaar voor mij is, is de zee dat wel. Ik voel me begrepen als iemand me een natuurkracht noemt. Het grijpt terug op de verbinding met mijn wortels.

Ik gaf al zo vaak mijn ruimte aan anderen. Mijn potentiële podium is zodanig groot dat ik bang ben geworden om anderen geen ruimte te laten, want dat hoorde ik steeds. Ook ik wil mijn podium bouwen. Maar waar? Hoera! Ik netwerk internationaal. Zie je waarom?

De oceaan houdt zich ook niet aan landsgrenzen.

Gifted! Highly & Exceptionally & Profoundly gifted adults

Join

© Alice via >>Edit & Evolve<< | Stichting Hoogbegaafd!

By |2018-06-29T00:19:27+00:00november 18th, 2017|Uitzonderlijk hoogbegaafde volwassenen|0 Comments

Oprichter (trailblazer) en voorzitter van Stichting Hoogbegaafd! Gepromoveerd in de biologische oceanografie. Heeft vele interesses. Eigenaar van Waves & Currents. Ontembare leerhonger. Internationale ambitie.