Geplande bijeenkomsten

19 oktober, Bornem

Hoogbegaafd! Samen Zijn – Hoogbegaafde volwassenen

21 oktober, Rotterdam Maasvlakte

Hoogbegaafd! Samen Uit – Hoogbegaafde volwassenen

Aanmelden

De Maasvlakte

Rara… meer leer je tijdens de excursie!


Nieuwe artikelen

Titels van artikelen zijn aanklikbaar

Belevingswereld

>To Screen or not to Screen? | Alicia Puik

>Chaos, in orde | Erik van Beesten

>Wanneer wordt mijn kind weer gelukkig? | Alicia Puik

>Het is niet moeilijk, maar eenvoudig | Stephany Daal

>Anders-zijn en Inter-zijn | Lotte van Lith

>Had ik dit maar eerder geweten… – 2 | Tessa Faber

Dialoog

>”Ik sta stil omdat ik geen baan heb” | Ilona Kuis

>”Over twee jaar heb ik geen werk en geen inkomen meer” | Ilona Kuis

Alles lezen

Ga je mee op pad?

Excursie op de Maasvlakte voor hoogbegaafde volwassenen

Naar aanleiding van een post van Hester op Facebook over haar vondsten op het strand is een leuk initiatief ontstaan voor hoogbegaafde volwassenen: een strandexcursie van ongeveer 2,5 uur waaraan leden van de Hoogbegaafd! groepen en andere hoogbegaafde geïnteresseerden kunnen deelnemen.

Onder leiding van Hester gaan we de Maasvlakte op om te zoeken naar interessante fossielen die op het strand te vinden zijn. Het liefst wil Hester dat de gevonden ijstijdfossielen bij haar worden ingeleverd, maar dat doen we dus mooi niet! Alle vondsten mogen mee naar huis genomen worden.

Na afloop van de excursie kunnen degenen die dat willen naar Futureland gaan, waar een tentoonstelling over de Maasvlakte is. Hier is tevens de mogelijkheid samen iets te eten in de horecagelegenheid. De strandexcursie is gratis, maar het eten en drinken bij Futureland is op eigen kosten.

Aanmelden via een Facebook-event is niet voldoende, je aanmelding telt pas als je hebt gemaild. Dit kan via het formulier op de evenementenpagina.

Aanmelden


Goodreads voor hoogbegaafden

Wat lezen we zoal?

Veel hoogbegaafden zijn fervente lezers. Fantastisch! In de hoop dat er een uitwisseling van leestips en inspiratie ontstaat is het vanaf nu mogelijk om boeken toe te voegen aan de bibliotheek op onze website, inclusief veel of weinig sterren en een reactie op het boek. We zijn benieuwd naar je suggesties en aanbevelingen!

Boek toevoegen


Online community

Nieuw: Facebookgroep Hoogbegaafd! Speelgoedtips

Ben je op zoek naar passend speelgoed voor je kind, zoals spellen, maar ook boeken? Heb je tips en goede ervaringen die je met andere ouders wil delen? Voel je dan welkom. Dit is geen groep voor commerciële reclame.

Lid worden


Terugblikkend

Ondertussen in Drachten

Op vrijdagmiddag 18 augustus heeft er een samenkomst plaatsgevonden op een centrale locatie in Friesland. Er kwamen welgeteld zeven mensen op af: zes dames en één heer. Onder het genot van warme dranken en soesjes vlogen onderwerpen als informatiestromen, de rechtsstaat en persoonlijke (werk)ervaringen door de kamer. De wijzers van de klok draaiden sneller rond dan gedacht en het was zomaar half zeven toen de laatste enthousiastelingen huiswaarts keerden.

Op dit moment zijn diverse mensen bezig om in de regio Noord-Nederland meer bijeenkomsten te organiseren. Ook wordt er nagedacht over hoe we mensen hier meer bij kunnen betrekken. Ongetwijfeld zullen jullie dit binnenkort in een Hoogbegaafd! nieuwsbrief of in de regionale Facebook-groep voorbij zien komen.

Organisator over de Hoogbegaafd! Samen Zijn bijeenkomst voor hoogbegaafde volwassenen op 18 augustus

Terugblik schrijven


Hoe beleef jij

…het schrijfproces?

Heb je een passie voor schrijven? Voor een verzamelbijdrage aan ons E-magazine horen we graag van je hoe je dat doet! Hoe verloopt bij jou het creatieve schrijfproces? Waar begin je? Maak je van tevoren een structuur of begin je razendsnel je gedachten uit te tikken en is het dan nog niet snel genoeg? Hoe is je schrijfproces zich gaandeweg gaan ontwikkelen? Waaruit haal je inspiratie? En wat voor schrijftips geef je graag mee? We zijn benieuwd! Je kan je bijdrage hiernaast indienen. De lengte maakt niet uit! Indienen kan op enig moment. Als de verzamelbijdrage al is verschenen wordt je stukje achteraf toegevoegd.

Hoogbegaafd! Lees- & Schrijfclub

Lid worden

Nou, zó!

Zoals deze wordt weergegeven onder je bijdrage op de website
Zoals weergegeven bij je bijdrage.
Je mailadres wordt niet gepubliceerd

Nieuwe vrijwilliger

Er is een nieuwe vrijwilliger actief geworden. Alicia schrijft bijdragen voor het Hoogbegaafd! E-magazine.

Alicia

Hoogbegaafde en hoogsensitieve moeder van een hoogsensitief en zeer hoogbegaafd kind. De puzzelstukjes uit het verleden zijn op zijn plaats gevallen door de komst van haar zoon. Haar interesses liggen voornamelijk op het gebied van psychologie en menselijke interactie, alhoewel haar (creatieve) brein 1001 kanten op schiet. Kernwoorden die bij haar passen zijn openheid, eerlijkheid, directheid, authenticiteit, diepgang, respect en puurheid.

“Ik ben een praktijkmens. Alhoewel ik vrij makkelijk kon leren was ik niet geïnteresseerd in stoffige boeken en saaie schoolroosters, maar in actie! Ik wilde weten hoe bedrijven werkten van A tot Z! Ik wilde de wereld zien!

Vanaf mijn 21e had ik geluk. Ik kwam een baas tegen die mijn (door mijzelf nog steeds niet echt onderkende) potentie zag en werd bij dat grote internationale bedrijf de eerste en enige vrouwelijke, en jongste manager ooit in hun geschiedenis. Ik mocht mijn eigen (logistieke) afdeling opzetten, aansturen, zelf mensen aannemen etc. Ik was helemaal in mijn element.

Maar het vele harde en late werken, mijn perfectionisme en mijn bewijsdrang hebben toen zijn tol geëist. Ik kreeg een burn-out met blijvende schade. Toen heb ik het roer helemaal omgegooid en ben ik gaan werken in een totaal andere (sociale) bedrijfstak, waar ik me als hoogsensitief persoon meer thuisvoelde, maar waar het werk niet uitdagend genoeg was.

Tegenwoordig bevind ik me in de bevoorrechte positie dat ik een stay-at-home mom mag zijn voor onze zeer hoogbegaafde zoon. In mijn zoektocht om hem gelukkiger te zien kwam ik bij Hoogbegaafd! terecht en kreeg ik ook mijn eigen aha-moment. Nu mag ik hier mijn belevingswereld neerpennen.
Verder houdt mijn gezin van veel rust, natuur en water. Wij zijn wat ik noem “bijzonderlingen”.”

Vrijwilligers


Advertentie

Mensa Fonds Awards 2017

Stichting Mensa Fonds viert hoogbegaafdheid, omdat zij de talenten van deze groep mensen meer zichtbaar wil maken voor de samenleving. Daardoor voelen mensen met een hoge intelligentie zich meer op hun plek in de samenleving en komen hun talenten optimaal tot hun recht. Dit is in lijn met de doelstelling uit de internationale constitutie van Mensa die luidt:

‘For the benefit of humanity’

Draag bij, draag voor!

Een van de manieren om op een positieve manier aandacht te vragen voor hoogbegaafdheid en voor mensen die voor hoogbegaafden het verschil maken, is de toekenning van de Mensa Fonds Awards tijdens een feestelijke uitreiking. Inmiddels wordt het evenement voor de vijfde keer georganiseerd. Het heeft de nodige positieve publiciteit voor Hoog-Intelligentie in zijn algemeenheid opgeleverd en voor de genomineerden en winnaars in het bijzonder.

Stichting Mensa Fonds doet hierbij een oproep om mensen voor te dragen. Ken je iemand die in het belang van hoogbegaafden het verschil maakt op het gebied van Onderwijs, Werk of Maatschappij? Voor jou persoonlijk, of ten bate van anderen? Draag diegene dan voor via het voordrachtformulier. Dat kan tot en met 15 september.

Door mensen voor te dragen zorg je voor een succesvolle Mensa Fonds Awards uitreiking. En je zorgt ook voor een goed gevoel bij de genomineerden. En uiteraard ook bij jezelf, want hoe fijn is het niet wanneer iemand die jij waardeert, ook een officiële waardering krijgt!

Tijd en locatie

De uitreiking is op 11 november 2017 om 14.30 in het Maarten Maartenshuis in Doorn. Je kunt daar gratis bij zijn en na afloop genieten van de door het Mensa Fonds aangeboden netwerkborrel door je aan te melden via info@mensafonds.nl. Maar eerst vragen we je om na te denken wie jij zelf in het zonnetje zou willen zetten.

Ter inspiratie hieronder het overzicht van de genomineerden en de winnaars van de vier voorgaande jaren:


Advertentie

Stichting An Meaisín Dénártha (ANMD)

Wij zijn Stichting An Meaisín Dénártha (ANMD). Vertaald in het Engels betekent de naam “The Binary Machine”, De Binaire Machine. Dit verraadt het al, we doen iets met computers. Wij zijn een leer- en kennisplatform op het gebied van ICT en alles daar omheen.

Wat bieden wij?

  • Virtual Private Servers (VPS) en gerelateerde diensten (beheer, webhosting, email)
  • Advies en ondersteuning op ICT vlak aan individuen en organisaties
  • Lezingen, gastcolleges en workshops (bijvoorbeeld over IPv6, Proxmox, onze eigen infrastructuur, maar ook hoe we voor andere partijen zaken hebben ingericht)
  • Een enthousiaste community met mensen die van elkaar willen leren door het opzetten van projecten voor zichzelf en voor anderen (de stichting, maar ook externe partijen zoals andere stichtingen en verenigingen)

Door met elkaar gebruik te maken van onze diensten, door opzet en beheer van diensten voor anderen, door te experimenteren in ons testlab en het bijwonen en geven van lezingen, gastcolleges en workshops vergroot je je kennis en je netwerk.

Dit is het doel van de stichting in een notendop.

Hoe kun je bijdragen aan Stichting ANMD?

  • Word vrijwilliger
  • Neem een betaalde dienst af
  • Maak een donatie over op NL18 TRIO 0391 1201 07 t.a.v. Stichting An Meaisín Dénártha
  • Praat met ons over sponsoring of samenwerking
  • Like en share onze Facebook pagina
  • Vertel je werkgever, je vrienden en iedereen die je kent wie we zijn en wat we doen

Interesse?

Kom langs in onze Facebook groep, neem contact op met voorzitter Harmen de Ruiterstuur een mailtje, of bekijk onze diensten & prijzen.

Je mag uiteraard ook gezellig mee praten in ons IRC kanaal:

IRC (directe link) #anmd @ OFTC (irc.oftc.net)
Webchat #anmd @ OFTC (irc.oftc.net)
Print Friendly, PDF & Email