Mijn gedachten vormen een vlechtwerk. De eindjes van de draadjes komen vroeg of laat bij elkaar. Ze kruisen elkaar, divergeren weer. Ze leiden soms tot nieuwe verhaallijnen door creatieve processen, associaties en beelddenken.

Soms moeten er wat draadjes uit de knoop gehaald worden zodat er een vlechtwerk gemaakt kan worden dat voortvloeit en niet in cirkels gaat.

Mensen met meer draadjes gaan allicht wat makkelijker in de knoop zitten, tenzij hun creativiteit daar ook op is aangepast.

Sommige draadjes worden gemaakt van bijzondere materialen. Deze maken shortcuts mogelijk. Daardoor kunnen sommige denkstappen gerust worden overgeslagen. Omdat deze materialen gevoelig zijn voor kortsluiting, moet er zorgvuldig met deze materialen omgegaan worden.

Draadjes van radioactieve materialen, die alfa-, beta- en gammadeeltjes kunnen uitstralen, die als boodschappers kunnen fungeren, kunnen op die wijze bij een ander draadje inhaken.

Andere deeltjes komen samen door gravitatie, om een nieuw draadje te vormen, los of ergens mee verbonden. Het kan zijn dat de ruimtetijd hierdoor wat gekromd raakt, maar dat zal niet voor verwarring zorgen.

De losse eindjes komen vanzelf bij elkaar.

© Tekst & Beeld Alice K. Burridge van Green Writing | Stichting Hoogbegaafd!